Nieuws

geplaatst: 12-04-2018

Valdo Manutention gaat verder onder de Railtechniek van Herwijnen groep

De Railtechniek van Herwijnen groep is verheugd mee te delen dat het met ingang van 27 maart 2018, het Franse bedrijf Valdo Manutention heeft overgenomen.
Valdo Manutention is een bedrijf dat, net zoals de Railtechniek van Herwijnen groep, gespecialiseerd is in transportbaansystemen. Sinds 1987 ontwerpt, produceert en levert Valdo diverse systemen in en buiten Frankrijk. Valdo Manutention heeft 16 mensen in dienst en beschikt over een grote werkplaats en diverse montage teams. Zowel voor de klanten van Valdo als Railtechniek van Herwijnen verandert er niets. Zij worden door de vertrouwde medewerkers bediend, waarbij de lijnen als van ouds kort en persoonlijk blijven.

Railtechniek van Herwijnen B.V. is opgericht in 1983. Met diverse filialen in Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië en Moldavië is Railtechniek uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van interne transportsystemen. Met de overname van Valdo Manutention bestaat de Railtechniek van Herwijnen groep uit 12 vestigingen. Railtechniek levert aan diverse industrietakken. De referenties van Valdo binnen de voedsel, huishoudelijke apparaten en keramische industrieën vormen hier een mooie uitbreiding op. Met de overname kan Railtechniek vergroting van de markt realiseren en de daadkracht en expertise versterken.

Info: www.railtechniek.nl

Nieuws

geplaatst: 28-03-2018

Deelnemers voor onze zakenautotestdag gezocht!

Bent u zich actief aan het oriënteren op een nieuwe zakenauto en wilt u op één dag volledig gratis een aantal verschillende modellen testen? Meld u dan nu aan voor de zakenautotestdag van Rivierenland Business op dinsdag17 april a.s..
Wat houdt het in?

U rijdt op dinsdag 17 april met meerdere testrijders naar verschillende locaties in de regio. Bij elke tussenstop krijgt u een heerlijke lokale versnapering en een drankje, waarna u weer van voertuig wisselt. Aan het einde van de dag heeft u minstens vier voertuigen uitgebreid kunnen 'proeven'. Bovendien schrijft u bij elke wissel uw bevindingen van de geteste auto op. Deze bevindingen zullen samen met uw naam worden verwerkt in de testverslagen die in editie 2 van Rivierenland Business zullen worden gepubliceerd. Naast het rondrijden in de nieuwste modellen krijgt u als testrijders ook uitgebreid de kans om in ontspannen sfeer te netwerken.

Programma
12.00 uur Ontvangst op een nader bekend te maken locatie
13.00 uur Start testritten
17.00 uur Afsluitende borrel bij een nader bekend te maken locatie

Aanmelden als testrijder Let op! vol=vol
Heeft u interesse om deel te nemen aan dit kosteloze netwerkevenement? Bent u directeur/eigenaar of heeft u een managementfunctie? Of bent u op zoek naar een zakenauto en gevestigd in Rivierenland? Dan kunt u zich aanmelden via onze website. Heeft u een voorkeur voor een bepaald merk of model? Geef dit dan aan via het aanmeldformulier!

Interesse om uw automerk of locatie te promoten?
Wilt u als dealer uw auto ter beschikking stellen en gedurende de testdag in ontspannen sfeer uw merk presenteren aan een groep geÏnteresserde ondernemers uit de regio? Dan is de zakenautotestdag voor u zeker interessant.
Neem voor meer informatie contact op met media-adviseur Marie-Louise van Heeckeren:
E: marie-louise@vanmunstermedia.nl
T: 024-3738505

Updates
De komende tijd zullen er op de website regelmatig updates worden geplaatst met betrekking tot dit netwerkevenement. Houd dus de website in de gaten of volg ons op Twitter, Facebook of LinkedIn.
Deze testdag wordt u aangeboden door Rivierenland Business. Heeft u nog vragen?
Neem dan gerust contact op met Marie-Louise van Heeckeren via marie-louise@vanmunstermedia.nl / 024-3738505

Nieuws

geplaatst: 28-03-2018

WW in Rivierenland weer onder de vierduizend

In februari daalde de WW in Rivierenland onder de vierduizend uitkeringen. Daarmee kwam voorlopig een einde aan de seizoensmatige stijging.

Eind februari 2018 telde Rivierenland 3.918 WW-uitkeringen. In december 2017 daalde de WW voor het eerst in vijf jaar tot onder de vierduizend. De stijging in januari kwam door het winterseizoen, waarin er minder werk was in de bouw en landbouw. Uit de stand van de WW van eind maart zal blijken of deze seizoensmatige stijging na eenn maand definitief voorbij is en de structurele daling van de WW in Rivierenland verder doorzet.

Vergeleken met een jaar geleden - dus over alle seizoenen heen - is het aantal WW-uitkeringen in alle sectoren gedaald, met uitzondering van de grafische industrie, banken en verzekeraars en het openbaar bestuur. In deze drie sectoren gaat het echter om zeer kleine toenames van 1 tot 10 uitkeringen. De grootste dalingen deden zich voor in de industrie, de bouw en bij uitzendbedrijven. Opvallend is dat inmiddels ook in zorg welzijn het aantal WW-uitkeringen sterk afneemt. De voormalige banenmotor lijkt opnieuw op gang gekomen. Daardoor ontstaan ook in deze sector groeiende personeelstekorten.

UWV werkt binnen de Werkzaak Rivierenland samen om werkzoekenden te interesseren voor een baan in de zorg. Zij doen dit onder ander via leerwerkroutes. Hierbij leren deelnemers het grootste deel van de tijd door te werken bij een werkgever. Daarnaast volgen zij maximaal een dag opleiding per week. De leerwerkroute is gericht op het leren van het vak en vaardigheden. Voor de Leerwerkroute Zorg komen mensen in aanmerking die graag werken in de thuiszorg of in zorginstellingen.

Nieuws

geplaatst: 28-03-2018

Met loondispensatie meer banen en minder bureaucratie

et is goed dat het voor werkgevers eenvoudiger wordt om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het voorstel van staatssecretaris Tamara van Ark om een loondispensatie in te voeren in de Participatiewet. Zij verwachten dat daarmee meer mensen aan het werk kunnen worden geholpen. 'En dat is nodig, want een groot deel van de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zit nog altijd thuis. Participatie in plaats van een uitkering helpt mensen', stellen de ondernemersorganisaties.
 
Simpeler voor werkgevers
Met loondispensatie worden zaken simpeler voor werkgevers, omdat zij alleen loon betalen over het deel dat iemand productief is (loonwaarde). 'Het aantrekken van mensen met een arbeidsbeperking is al ingewikkeld genoeg, en zeker voor kleinere bedrijven', aldus de ondernemersorganisaties. Een loondispensatie geeft minder bureaucratie en administratieve rompslomp. Bovendien gelden met het voorstel straks dezelfde regels voor mensen vanuit de bijstand en vanuit de Wajong; voor de Wajong is er immers al een loondispensatie.
 
Aanvulling tot minimumloon
Wat MKB-Nederland en VNO-NCW betreft moet de nieuwe regeling er bovendien voor zorgen dat het inkomen van mensen met een arbeidsbeperking wordt aangevuld tot het minimumloon en dat als zij meer uren gaan werken, zij er ook meer aan overhouden. Dat is met de huidige loonkostensubsidie lang niet altijd het geval. Ook voor de werkenden zelf moeten zaken zo simpel mogelijk worden.
 
Bureaucratie
De ondernemersorganisaties benadrukken al langer dat veel bedrijven er tegenop zien om iemand uit de doelgroep van de Participatiewet aan te nemen, juist omdat dat met zoveel bureaucratie gepaard gaat. 'Nu werken de 35 arbeidsmarktregio’s en alle gemeenten op verschillende manieren, waardoor werkgevers in de ene regio compleet anders worden behandeld dan pakweg 30 kilometer verderop. Regelingen blijken complex en versnipperd, het aanbod van werkfitte kandidaten is beperkt en de werkgeversdienstverlening van publieke partijen is vaak niet op orde. Eén loket en een uniforme aanpak zouden enorm helpen.' MKB-Nederland en VNO-NCW hebben ook steeds gepleit voor stroomlijning van de overheidsregelingen om deze groep mensen aan het werk te helpen.
 
Banenafspraak
Ondanks deze problemen ligt het bedrijfsleven ruim op koers om de Banenafspraak (100.000 banen in de marktsector voor mensen met een arbeidsbeperking in 2026) te halen. De afgelopen twee jaar is het aantal werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst van werkgevers in de marktsector fors gestegen ten opzichte van de doelstellingen in de Banenafspraak. In 2016 waren dat er zelfs zo'n 36 procent meer (totaal 19.000). De eerste cijfers van het UWV geven aan dat ook over 2017 de doelstelling van 23.000 nieuwe banen ruimschoots zal worden gehaald.
 
Dag van de 1.000 voorbeelden
Om werkgevers te enthousiasmeren om met de Banenafspraak aan de slag te gaan, wordt aanstaande donderdag, 29 maart, de tweede landelijke Dag van de Duizend Voorbeelden georganiseerd. Tijdens de dag, een initiatief van MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland in samenwerking met onder andere de regionale werkgeversservicepunten, worden voorbeeldbedrijven in het zonnetje gezet en zijn er door het hele land evenementen en activiteiten voor en door werkgevers. Daarbij staat sociaal ondernemen centraal.
 
Kijk voor meer informatie en een overzicht van de evenementen op www.dagvande1000voorbeelden.nl.

Nieuws

geplaatst: 06-03-2018

Nieuwe eigenaar voor 3 Zussen en Tres Tapas in Tiel

Vanaf 1 april neemt Meyer Beheer B.V., gevestigd in Etten-Leur, restaurant 3 Zussen Tiel en Tres Tapas in Tiel over.

Beide populaire horecazaken zijn gevestigd in het historische pand Bellevue aan de Waal. De oude buitensociëteit aan de Ophemertsedijk dateert uit 1842 en heeft een terras op de dijk met uitzicht over de Waal. Bij de 3 Zussen kan men terecht voor de lunch, het diner, maar ook genieten van het shared dining concept. Het pand heeft een grote en spectaculaire zaal voor zakelijke meetings, feesten en partijen. Tres Tapas, gelegen in het souterrain van Bellevue staat bekend om haar bourgondische tapas. Bij beide zaken staat gastvrijheid centraal.

Met deze overname bouwt Meyer Beheer haar positie binnen de branche verder uit. Zowel het type bedrijf en de mate van gastvrijheid van restaurants 3 Zussen, Tres Tapas en Meyer Beheer B.V. sluiten goed bij elkaar aan. Mandy de Jongh (dochter van de huidige eigenaar) en haar partner Jordy Picauly, blijven de komende maanden nauw betrokken bij de bedrijfsvoering van de restaurants. Op termijn wordt gekeken naar het doorvoeren van een ander horeca concept. Mari de Jongh gaat zicht richten op zijn andere filialen van de 3 Zussen en Tres Tapas & Winebar, waaronder de nieuwste vestiging in Veenendaal. Ook gaat familie de Jongh nieuwe vestigingen van Tres Tapas & Wine bar openen, tevens wordt er gewerkt aan een franchise concept.
Over Meyer Beheer B.V.: Meyer Beheer B.V. is een onderneming die zich al meer dan 30 jaar succesvol bezighoudt met het beheren van een grote diversiteit aan horecabedrijven en vastgoed door heel Nederland. Door een actief acquisitie beleid en het zelf ontwikkelen van nieuwe horecaformules is Meyer Beheer B.V., met haar meer dan 2000 gemotiveerde medewerkers, gegroeid in een toonaangevend bedrijf in de horeca.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Alle bedrijven binnen Meyer Beheer BV hebben hun eigen identiteit. Toch zijn al deze bedrijven herkenbaar aan hun uitstraling, gastgerichtheid, veiligheid en continuïteit. Maar vooral ook aan de kwaliteit van haar medewerkers die de juiste vakkennis en passie hebben om iedere gast een plezierige beleving te geven.

Info: www.meyerbeheer.nl

Nieuws

geplaatst: 15-02-2018

TéGéTèl | HBA Gorinchem is verhuisd

Gorinchem – De Gorinchemse vestiging van TéGéTèl | HBA is verhuisd naar de Stephensonweg 7.

Martin Meijers, directeur – “In 1996 is TéGéTèl in het Business Center aan de Stephensonweg gestart. In 2003 verhuisden wij naar de Techniekweg en nu keren we weer terug naar een groter pand aan de Stephensonweg. Dit alles is op een steenworp afstand van elkaar. We blijven dus telkens in een vertrouwde omgeving.”

De verhuizing was voor het bedrijf echt noodzakelijk om door te kunnen groeien.

Stefan Zijlstra, directeur ICT – “TéGéTèl is net na de liberalisering van de telecommarkt gestart, toen enkele concurrenten van KPN zich voor het eerst op de Nederlandse markt mochten begeven. Sinds het begin hebben we een gestage groei doorgemaakt. Door de integratie van een eigen ICT-afdeling (2014) en de overname van HBA telecom (2015) is de groei in een stroomversnelling gekomen. Alle afdelingen zaten de laatste jaren erg krap in hun jasje. Met de intrek in het nieuwe pand, is dit volledig opgelost. De supportafdeling vormt nu het hart van het bedrijf. Er zijn ruim voldoende werkplekken waar de supportmedewerkers alles kunnen monitoren. Het nieuwe pand biedt ook voor de toekomst nog volop mogelijkheden om verder uit te kunnen breiden.”

Een officiële opening staat voor het voorjaar op de planning. Relaties zijn uiteraard ook voor die tijd van harte welkom om in het nieuwe pand binnen te lopen.

Nieuws

geplaatst: 13-02-2018

Medel krijgt logistiek campus

Het bedrijventerrein bij Medel in Tiel krijgt nog dit jaar een logistiek campus. Initiatiefnemers uit de regio Rivierenland, onder wie bestuursvoorzitter Cees Brouwer van ROC Rivor, willen zo onder meer met scholing in de groeiende vraag naar logistiek professionals voorzien.

Een logistiek campus, hoe ziet dat er precies uit?
‘We brengen op Medel ondernemers, praktijkmensen, werkzoekenden, studenten, docenten en bemiddelende partijen samen. Zo komen kennis en ervaring samen en kunnen we elkaar versterken bij het vervullen van vacatures en het opleiden van zoveel mogelijk mensen.’

Kan dat niet in Tiel, waar ROC Rivor staat?
‘Ondernemers, zo blijkt, hebben behoefte aan een opleiding die het liefst zo dicht mogelijk aansluit bij hun eigen bedrijfsomgeving. Wij verzorgen al enige tijd met succes ‘in company’ opleidingen voor Kuehne & Nagel, een grote internationale logistieke dienstverlener met een vestiging in Medel. Vorig jaar bleek tijdens de LHR-werkconferentie ‘ondernemen-onderwijs-arbeidsmarkt’, waar onder meer bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt, sociale partijen zoals Werkzaak en UWV en arbeidsbemiddelaars bij elkaar kwamen, dat ook middelgrote en kleine bedrijven hier behoefte aan hebben. Maar zij zijn vaak te klein om voor zichzelf dit soort onderwijs te organiseren. Op de logistiek campus in Medel, waar veel logistiek ondernemingen zijn gevestigd, kunnen we de vraag bundelen en ook voor kleinere ondernemingen maatwerk in opleidingen, her- bij- en omscholing verzorgen. Zo leveren we een bijdrage aan het invullen van de vele openstaande vacatures.’

Blijft het bij de logistiek campus?
‘Nee hoor. De Logistiek Campus is onderdeel van een groter project dat we het ‘Huis van de logistieke samenwerking’ hebben genoemd. In goede samenwerking worden in Rivierenland door ondernemers gedreven projecten en initiatieven voor de arbeidsmarkt naar voren gebracht. Gerichte focus op ondernemersbelangen, imago, ontwikkeling HR-functie, scholing, training en beschikbaarheid van vakbekwaam personeel. Bedrijven als Simon Loos, Plus Retail, Van Helden werken al mee. En binnenkort zal samen met het Platform Transport en Logistiek naar meerdere ideeën en projecten worden gekeken. Er zijn bijvoorbeeld plannen om de sector te promoten door innovaties in de logistiek te laten zien, samen ideeën op te pakken, een virtuele ontmoetingsplek te creëren en online ‘communities’ te bouwen. Zo willen we mensen blijvend de kans geven zich te interesseren voor en te ontwikkelen in de logistiek. En dat is hard nodig! Alleen al de komende drie jaar ontstaan er 6.000 vacatures in de logistieksector in Rivierenland.’

Nieuws

geplaatst: 13-02-2018

Sterke stijging van het aantal mbo-vacatures

Werkgevers staan te springen om mbo-ers. Het aantal mbo-vacatures is fors aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van 2017 ontstonden ruim 248.000 vacatures op mbo-niveau, 20% meer dan in dezelfde periode in 2016. De meeste mbo-ers zijn nodig in de sectoren Gastvrijheid, Retail en Zorg. Doordat het beter gaat op de arbeidsmarkt, neemt het aantal jongeren dat een nieuwe WW-uitkering aanvraagt bij UWV met bijna een kwart af. Met name vanuit de detailhandel, gezondheidszorg en bouwnijverheid doen minder jongeren een beroep op een uitkering. Dit blijkt uit onderzoek van SBB en UWV.

Ton Heerts, voorzitter SBB: ‘We hebben vakmensen keihard nodig. Daarom moeten we jongeren blijven enthousiasmeren voor het mbo. Bedrijfsleven, scholen, maar ook bijvoorbeeld ouders hebben daar een rol in. En ook voor volwassenen die zich verder willen ontwikkelen, heeft het mbo veel te bieden.’

Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie UWV: ‘Doordat er veel vacatures zijn, slagen steeds meer jongeren er in hun baan te behouden of van baan te wisselen. De jeugdwerkloosheid is inmiddels weer terug op het lage niveau van voor de crisis’.
In alle regio’s nam het aantal mbo-vacatures toe. De regio’s Drechtsteden (+44%), Achterhoek (+43%) en Midden-Holland (+39%) kenden de grootste toename van het aantal mbo-vacatures, zo blijkt uit de cijfers van SBB. De regio’s met de kleinste toename zijn Gorinchem (+4%) en Flevoland (+6%).

Per regio en opleiding is inzichtelijk gemaakt waar goede baan- en stagekansen liggen. Jongeren die nu starten met een mbo-opleiding hebben een goed baanperspectief als zij bijvoorbeeld kiezen voor de opleidingen servicemonteur, verkoper detailhandel en mbo-verpleegkundige.

Minder nieuwe WW-uitkeringen aan jongeren
In 2017 verstrekte UWV ruim 61.500 nieuwe WW-uitkeringen aan jongeren tot 27 jaar, een daling van 18.500 (-23%) ten opzichte van het jaar daarvoor. In de sectoren detailhandel, gezondheidszorg, welzijn & cultuur en bouwnijverheid is de afname het grootst. De instroom van jongeren in de WW daalt het minst in de sector industrie, nutsbedrijven & delfstoffen.
De regio met de grootste afname is Noord-Limburg (-34%). De regio met de kleinste afname is Amsterdam (-18%). De hoofdstad van Nederland had minder te lijden onder de economische crisis dan de rest van het land, waardoor het aantal nieuwe WW-uitkeringen minder sterk steeg.

De Basiscijfers Jeugd van SBB en UWV zijn verwerkt in een digitaal dashboard, waardoor eenvoudig ontwikkelingen per opleidingsniveau, per regio en per sector zichtbaar worden. Het dashboard is te vinden op de website van SBB www.s-bb.nl/basiscijfers

Nieuws

geplaatst: 06-02-2018

Sigrid Kaag en Hans de Boer op handelsmissie naar Vietnam en Maleisië

Komende week gaat een groep van zo’n 45 Nederlandse bedrijven naar Vietnam en Maleisië samen met Hans de Boer (zakelijk missieleider en voorzitter VNO-NCW) en minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Voor minister Kaag is het haar eerste officiële economische missie.
Hans de Boer: ”Bedrijven als De Heus, Damen en Heineken spelen nu al een belangrijke rol in de Vietnamese economie en samenleving. Zij laten elke dag zien welke kansen er liggen, bijvoorbeeld voor bedrijven in de logistiek, de water- en energievoorziening en voor de agrofoodsector. Ook Maleisië biedt met groeipercentages tot wel 5% grote kansen als toegangspoort naar Zuidoost-Azië.”

“Met deze missie willen we meer Nederlandse bedrijven kennis laten maken met deze stabiele groeimarkten buiten Europa en ze in contact brengen met lokale partners. Met name in Maleisië zullen we Nederland ook als vestigingsplaats onder de aandacht brengen. Traditioneel is Maleisië namelijk erg op het Verenigd Koninkrijk gericht. Nu die de EU gaan verlaten met de Brexit biedt dit kansen voor Nederland,” aldus De Boer.

ASEAN
De ASEAN-landen, waar Vietnam en Maleisië toe behoren, zijn een sterke factor aan het worden. Nu vormt het handelsblok nog de 7e economie van de wereld, maar volgens analisten zal het de 4e economie van de wereld zijn in 2030. Nederland is op dit moment de tweede Europese handelspartner van Vietnam met een jaarlijks afzet van ruim €800 miljoen op de Vietnamese markt. Andersom exporteert Vietnam voor meer dan € 5 miljard naar Nederland. Door het recente handelsakkoord (FTA) van de EU met Vietnam wordt zakendoen met Vietnam steeds makkelijker.
Zowel Vietnam als Maleisië zijn stabiele landen die flink groeien en waar al vele tientallen leden van VNO-NCW met succes actief zijn. Andersom is Nederland voor deze landen de 'gateway to Europe'.
De missie volgt op bezoeken van de Vietnamese premier Phuc en de Maleisische minister van Internationale Handel en Industrie Mustapa aan Nederland vorig jaar.

Programma
Van maandag tot dinsdag wordt Hanoi (Vietnam) bezocht en staan bezoeken aan hoogwaardigheidsbekleders en gesprekken met ondernemers op het programma. Ook wordt gesproken met vertegenwoordigers van PUM die in 2018, net als in 2017, zo’n 100 projecten doen in Vietnam. Op woensdag wordt Ho Chi Minh stad (Vietnam) bezocht en staan gesprekken met onder meer verschillende bewindslieden op het programma. Donderdag en vrijdag wordt Kuala Lumpur (Maleisië) bezocht. Zie voor het hele programma de website van RVO die de missie organiseert en uitvoert en programma’s heeft gemaakt voor de deelnemende bedrijven.
  

Nieuws

geplaatst: 06-02-2018

Kwart minder WW-uitkeringen in Gelderland

In 2017 is het aantal WW-uitkeringen in Gelderland met 24% afgenomen tot 36.910. Dat is het laagste aantal WW-uitkeringen sinds 2011. De aanhoudende economische groei levert meer kansen op voor werkzoekenden. Hierdoor daalt de werkloosheid. Keerzijde is dat werkgevers een deel van hun vacatures moeilijker vervuld krijgen.

Eind 2017 waren er in Gelderland 36.910 WW-uitkeringen. Dat zijn er bijna 11.400 minder dan een jaar geleden en betekent een daling van bijna een kwart (24%). Die daling is sterker dan de landelijke daling van 20%. Daarmee komt het aantal WW-uitkeringen in Gelderland uit op het laagste niveau sinds 2011.

Ook in alle afzonderlijke Gelderse arbeidsmarktregio’s is het aantal WW-uitkeringen in 2017 sterk gedaald. De daling varieerde van 20% in Rivierenland tot 27% in de Achterhoek.

Het aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking bedraagt nu 3,5% in Gelderland. Dat is iets lager dan het landelijke WW-percentage van 3,7%. In Gelderland heeft FoodValley met 2,8% het laagste WW-percentage en Midden-Gelderland met 4,0% het hoogste.

Meer kansen voor werkzoekenden
De sterke daling van de WW weerspiegelt de toegenomen kansen voor werkzoekenden op de arbeidsmarkt. In Gelderland daalde het aantal WW-uitkeringen in 2017 in alle sectoren, behalve bij banken.
De afname is het sterkst in de bouw, waar de productie vooral door de toegenomen vraag op de woningmarkt stijgt. Ook bij uitzendbedrijven is de daling van WW-uitkeringen groter dan gemiddeld. Deze daling doet zich vooral voor bij technisch personeel en bouwpersoneel. Ook de zorg draagt duidelijk bij aan de daling in 2017. Omgekeerd ervaren werkgevers dat het voor deze en andere functies moeilijker wordt om vacatures te vervullen.