Artikel

27-10-2016 17:39

HR Flex Benchmark

Hoeveel gaat u in 2017 besparen?

Indien u gebruik maakt van flexmedewerkers dan zou het kunnen zijn dat u over een paar maanden, uw eindejaarevaluatie heeft met uw flexleverancier.

Leveringsbetrouwbaarheid, kwaliteit, prijs, niveau van dienstverlening… Een aantal key performance indicatoren die ongetwijfeld aan de orde komen tijdens de evaluatie. Wellicht bent u tevreden én toch de vraag: Kan het nog beter?

Tijd voor een benchmark!

Echter, naast de uurtarieven voor de normale uren zijn er nog vele mogelijkheden om kosten te besparen. Én om de kwaliteit te optimaliseren. Hoe kan het goedkoper? Hoe kan het nog beter? Hoe bind ik mijn huidige flexpersoneel aan mijn bedrijf? En waar kan ik nog meer op letten? Hoe zorg ik ervoor geen appels met peren te vergelijken?

Maak eerst uw ideeën concreet! Het concretiseren van uw personele vraagstukken vindt plaats na een grondige arbeidsmarkt- en werkplekanalyse, gekoppeld aan uw bedrijfsdoelstellingen en uw strategische personeelsplanning.

​Inhoudelijk advies is mogelijk na een vrijblijvende pre-inventarisatie!

 

delen:

Informatie over de auteur

Respect 4Talent, Diana Monsauret-Jurrius. Info@Respect4Talent.nl | HR Business Partner / MfN Registermediator / Conflictcoach | T. 0418-519328, www.respect4talent.nl | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
respect4talent
Waalbandijk 120A
4063 CD
Heesselt
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by