Artikel

29-12-2016 20:36

Heeft u inzicht in uw (financiële) begroting 2017?

Vooruit kijken

We zijn aangeland in de decembermaand van 2016. De tijd vliegt.

Er is altijd sprake van veranderingen. De mens ontwikkelt zich gebruikmakend van techniek en automatisering. De ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Daar waar mensen al dachten zekerheden te hebben vallen ook deze steeds meer weg. 0% rente op de spaarrekening of zelfs betalen voor het stallen van je spaargeld, wie had dat ooit gedacht?

Als ondernemer wordt van u verwacht dat u de ontwikkelingen bijhoudt, hierop anticipeert en hieruit kansen voor uw bedrijf haalt. Immers stilstand is achteruitgang en voor u het weet, bevindt u zich in een (economische) wereld waarin u links en rechts voorbij bent gelopen. Helaas kan dit het einde van uw bedrijf betekenen.

Blijf dus bij, laat u informeren en bovenal ontwikkel uzelf en uw medewerkers! Neem tijd en rust om na te denken en uw visie en strategie uit te werken. Waar gaan we heen met ons bedrijf waar liggen onze kansen en ook de bedreigingen? Veelal lastig om dit te definiëren, maar o zo belangrijk om het denkproces handen en voeten te geven.

Wat is de verwachting voor 2017? Economen verwachten een lichte groei. Ook wij zien het ondernemersklimaat verbeteren en de investeringen en uitbreidingen nemen toe.

Meten is weten. Zorg dat u inzicht heeft in uw (financiële) begroting voor 2017 met daarvan afgeleid een liquiditeitsbegroting. Hiermee kunt u de realisatie in de loop van 2017 vergelijken en daar waar nodig bijsturen. Belangrijk om dit stuur te hebben en niet ongerust te worden van bijvoorbeeld seizoen patronen.

Zo gaat u goed voorbereid het nieuwe jaar in.

Wij wensen u een succesvol 2017!

delen:

Informatie over de auteur

Lineke Speksnijder | Office Manager | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by