Column

07-09-2016 17:02

Flexibel werken maakt gelukkiger

Door het gebruik van nieuwe communicatietechnieken zijn we in staat om overal te kunnen werken. Op kantoor, onderweg en thuis. Persoonlijk maak ik regelmatig gebruik van die mogelijkheden. Om deze column te schrijven zoek ik dan ook bewust mijn thuiswerkplek op om in alle rust te kunnen werken.

Het is een luxe om zelf te kunnen bepalen waar je werkt, dat besef ik maar al te goed. Tegelijkertijd vraagt het ook om zelfdiscipline èn begrip van mijn overige gezinsleden. Als ik thuis werk trek ik mijn kantoordeur dicht. In feite ben ik er niet, op noodgevallen en een koffie- of lunchpauze na dan. Feit is wel dat ik vaak veel productiever ben, in een prettige sfeer (met een favoriet muziekje) en met de lekkerste koffie kan werken. Om dan nog maar niet over het ontbreken van reistijd met talloze files te spreken.

Voor een werkgever en collega’s is het, zeker in het begin, even wennen wanneer je niet op vaste tijden achter je werkplek zit. Het vraagt ook om vertrouwen van de werkgever. Toch is het slechts een kleine drempel, die men snel overstapt. Als thuiswerker ben je immers gewoon perfect bereikbaar en heb je met een online werkplek alle faciliteiten tot je beschikking. Raadpleeg elkaars agenda of de bereikbaarheids-app en je weet precies wanneer wie waar aanwezig is.

Flexibel werken zorgt er ook voor dat je op niet reguliere werktijden kunt werken. Iets afmaken of inhalen, nog wat mailtjes beantwoorden, tijdens een vakantie een oogje in het zeil houden. Het is dus wel goed om de werk-privébalans in de gaten te houden.

Wanneer er goede afspraken zijn gemaakt tussen werkgever en werknemer en men over de juiste tools om op afstand te kunnen werken beschikt, dan vertaalt flexibel werken zich in een hogere productiviteit en meer tevredenheid. En daar wordt iedereen gelukkiger van!

Marco Hofland
Marketing Manager, TéGéTèl | ICT en Telecom

delen:

Informatie over de auteur

Marco Hofland | | 0183 646 666 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by