Nieuws

16-06-2017 13:37

Pareldag 2017 Betuws Wijndomein

Burgemeester Jan de Boer sabreerde de eerste fles Betuwse 'Champagne Methode' wijn tijdens de Pareldag 2017 op het Betuws Wijndomein aan de Burensewal 5 in Erichem.

De eerste champagne methode wijn uit de Betuwe heet Linge Bruut | Johanniter. Ze is gemaakt van speciaal geselecteerde Johanniter druiven. De wijn ondergaat de tweede gisting op de fles volgens de traditionele champagne methode. Hierdoor ontstaat een droge wijn met een tongstrelend zachte mousse. Na 24 maanden rijpen op de gist heeft de wijn een intens bouquet en een verfijnde smaak van rijp, geel fruit, honing en brioche gekregen. Naast Linge Bruut presenteren ze traditiegetrouw ook de nieuwe jaargang parelwijnen; de LingeParel wit en rosé. De stille witte en rode wijnen zijn ook weer gebotteld en te proeven bij de wijnbar.

Culinaire markt
De ParelDag ging samen met een streekmarkt. De standhouders van dit jaar waren Restaurant Oud London, Rivers Marnemoende, De Witte Eland, The Chocolate Explorers, Katrien Kookt, Casa Barista, Mariëlla Beukers, Eet!Verleden, Wooley Amigo, Heerlijkheid Eck & Wiel, Double-Up Sieraden, JJ Classics, Happtoe, Chateau voor Buren, De Smit Honing, ViaViv, Ria voor Mery Ships, Dapeppa en Heerlijkheid Mariënwaerdt.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by