Nieuws

13-10-2016 16:53

CIRCLES start campagne ‘Deel jouw circulaire verhaal’

CIRCLES introduceert de campagne ‘Deel jouw circulaire verhaal’. CIRCLES wil hiermee de transitie naar een circulaire economie in Oost-Nederland zichtbaar maken. Vanaf 3 oktober tot en met 21 december gaat CIRCLES op zoek naar ondernemers, onderzoekers, studenten, bewonersinitiatieven en gemeenten die trots zijn op hun bijdrage aan de Circulaire Economie. CIRCLES wil hiermee in beeld brengen wie er met circulaire economie bezig zijn, nieuwe verbindingen realiseren en vervolgens met concrete projecten de transitie naar een circulaire economie versnellen.
 
CIRCLES is een gloednieuw samenwerkingsverband dat op 3 oktober jl. van start ging. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen die in Oost-Nederland bij wil dragen aan de transitie naar een circulaire economie. CIRCLES is een one-stop-shop platform voor ondernemers, initiatieven en overheden die actief zijn of willen worden binnen de Circulaire Economie.
 
Transitie moet zichtbaar worden
Met de campagne ‘Deel jouw circulaire verhaal’, wil CIRCLES die transitie zichtbaar maken. Het platform roept ondernemers, onderzoekers, studenten en inwoners op voorbeelden van initiatieven aan te melden op de website www.circles.nu. “Of het nu gaat om een innovatie om hergebruik te bevorderen, onderzoek naar nieuwe business modellen, een deelplatform of een verhaal dat je wilt delen, we willen het allemaal zichtbaar maken op de website”, zegt Christian Lorist, woordvoerder van CIRCLES. “Delen van kennis en ervaring is belangrijk om de kanteling naar de circulaire economie te versnellen. Daarom roepen we iedereen op mee te doen.”
 
Met de campagne brengt CIRCLES in 80 dagen in beeld wie er in Oost-Nederland actief zijn op het thema Circulaire Economie. “Door het netwerk in kaart te brengen kunnen we niet alleen zien wie welke expertise heeft, maar ook nieuwe verbindingen tot stand brengen.”
 
Over Circles
Twaalf partners in CIRCLES ontwikkelden op initiatief van kiEMT en VNO-NCW Midden een brede aanpak die (mkb-) bedrijven en maatschappelijke organisaties bewust maakt van de noodzaak en voordelen van circulair ondernemen. Doelstelling van CIRCLES is om de markt voor circulaire economie te ontwikkelen en te zorgen dat Oost-Nederland hierin koploper is. Daarnaast wil CIRCLES de concurrentiepositie van de regionale maakindustrie vergroten.
 
CIRCLES is een samenwerking van Stichting kiEMT, VNO-NCW Midden, Cleantech Center, Universiteit Twente, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Saxion, Stichting Circulaire Economie, Cleantech Regio, Kennispoort Regio Zwolle, Regionaal Centrum voor Circulaire Economie, Natuur en Milieu Overijssel en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie.
www.circles.nu
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by