Nieuws

02-12-2016 14:34

Tijdelijk waarnemend burgemeester in West Maas en Waal

Nadat burgemeester Thomas Steenkamp op 16 juni 2017 eervol ontslag is verleend zal zijn functie eerst door een waarnemend burgemeester ingevuld worden.
 
Eind 2017 nieuwe burgemeester
In afstemming met de Commissaris van de Koning is besloten dat er vóór het kerstreces van 2017 een nieuwe burgemeester is. In de periode vanaf het ontslag van de burgemeester Thomas Steenkamp in juni tot aan de kroonbenoeming van de nieuwe burgemeester zal de functie door een waarnemend burgemeester ingevuld worden. Deze waarnemer zal door de Commissaris van de Koning worden benoemd.
 
Drie extra raadsvergaderingen
De procedure voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester is opgestart. Er worden hiervoor drie extra raadsvergaderingen ingepland.
In de eerste vergadering wordt een profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Er wordt  een vertrouwenscommissie ingesteld. Ook wordt er een Verordening op de vertrouwenscommissie vastgesteld. Wij streven erna deze zogenaamde profielschetsvergadering vóór het zomerreces te houden.
Na vaststelling van de profielschets zal de minister van Binnenlandse Zaken de vacature openstellen. De vertrouwenscommissie gaat na de zomer selectiegesprekken voeren. Zij komt uiteindelijk met een voordracht van twee kandidaten in een besloten vergadering naar de raad. In deze besloten vergadering wordt bepaald welke kandidaat bij de minister aanbevolen wordt als nieuwe burgemeester.
In de hierop volgende openbare raadsvergadering wordt de kandidaat, die als eerste op de lijst staat, bekend gemaakt. Deze vergadering zal naar verwachting in december plaatsvinden. Op voordracht van de raad en de Minister volgt er dan een benoeming door de Kroon.
In de derde extra geplande vergadering wordt de nieuwe burgemeester geïnstalleerd en beëdigd.
 
 
 
 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by