Nieuws

02-12-2016 14:38

Werkgevers, wetenschappers en beleidsmakers buigen zich over de Arbeidsmarkt van Morgen

Prominenten uit de overheid, politiek, wetenschap en het bedrijfsleven buigen zich vrijdag 2 december in Delft over de inrichting van de arbeidsmarkt in Nederland. Hoe kan die beter? Welke veranderingen zijn nodig om klaar te zijn voor de toekomst? Met welke ontwikkelingen moet rekening worden gehouden?
 
Na een succesvol congres in april organiseert branchevereniging NBBU in samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit een boeiende dag en dialoog over de Arbeidsmarkt van Morgen. Drie wetenschappers hebben een paper geschreven en houden presentaties die als uitgangspunt zullen dienen voor wat een levendige discussie moet worden. Het doel is samen tot een nieuwe inrichting van de arbeidsmarkt te komen. Met the whole system in one room zijn de verwachtingen hoog.
 
Uitdagingen
Op de conferentie zet Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode, uiteen welke uitdagingen de toenemende digitalisering heeft voor de arbeidsmarkt. “Wat zal digitalisering precies brengen en welke concrete maatregelen moeten worden genomen? Het NBBU-congres biedt aan de impact van digitalisering te ontdekken om samen tot oplossingen te komen die een toekomst in de arbeidsmarkt kan garanderen.”
 
Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht Victor van Kommer voert de aanwezigen mee langs de kenmerken van de nieuwe economie en schetst de contouren van een nieuw fiscaal stelsel dat een antwoord kan formuleren op de vragen van een flexibele arbeidsmarkt.
 
Kansen
Dr. Aukje Nauta van Factor Vijf wijst op de voordelen die duurzame inzetbaarheid als businessmodel kan hebben voor organisaties. Futuroloog Barbara van Veen bespreekt welke gevolgen nieuwe technologie heeft voor hoe we werken, wie er werken en welke taken we zelf nog doen.
 
De genodigden nemen deel aan een discussieronde naar aanleiding van de referaten van de genoemde wetenschappers en worden uitgedaagd met creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt te komen. Gezamenlijk wordt vervolgens het net opgehaald om de vangst van de dag te wegen.
 
NBBU
“De opkomst uit wetenschap, overheid en bedrijfsleven doet ons goed. Je merkt dat er een duidelijke wens en wil is om samen tot een wendbare en sociaal rechtvaardige arbeidsmarkt te komen. Dat is belangrijk, want de arbeidsmarkt van morgen begint namelijk al vandaag”, aldus NBBU-directeur Marco Bastian.
 
De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen, de NBBU, is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt, met name in het MKB.  We behartigen de belangen van 1100 dienstverleners in de flexbranche: waaronder zzp-bemiddelaars, uitzendbureaus, payroll-ondernemingen en andere intermediairs. Een NBBU-onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.
 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by