Nieuws

05-12-2016 17:29

Hans de Boer: 'Fors investeren in eigen land goed voor economie'

We kunnen Nederland vooruit helpen door fors in eigen land te investeren', dat zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. Hij verwijst daarbij naar het plan NL Next Level dat de ondernemingsorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland deze zomer hebben gepresenteerd. Ook wijst De Boer op de reactie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op de investeringsplannen van de aankomende Amerikaanse president Donald Trump. Zijn plannen op het gebied van infrastructuur en belastingen helpen de economie vooruit, zowel in Amerika als wereldwijd, concludeerde de OESO deze week. VNO-NCW pleit al langer voor nieuwe investeringen onder de noemer NL Next Level. 

Voorwaartse energie
"Nederland heeft een goede uitgangspositie en de positieve reactie van de OESO op de investeringsplannen van Trump laat zien dat investeren inderdaad nieuw perspectief kan bieden aan velen", stelt De Boer. "Wij willen met onze campagne NL Next Level voorwaartse energie brengen en mensen houvast bieden. Niet door in het 'gevlei te komen' met sympathiek klinkende reparatiemaatregelen die de overheid heel veel geld kosten. Maar door nieuwe investeringen in ons land. Investeringen waardoor we gaan naar een situatie van volledige werkgelegenheid en kansen voor iedereen."

Concrete projecten
Door een extra financiële impuls op de rijksbegroting van circa 7,5 miljard euro per jaar kunnen noodzakelijke publieke investeringen worden gefinancierd en kunnen private investeringen worden losgetrokken via een speciaal Investeringsfonds, stelt de VNO-NCW-voorzitter. Dit kan oplopen tot private investeringen van meer dan 100 miljard. Daarbij gaat het om concrete projecten als de aanleg van nieuwe energiesystemen, terugkeer van de industrie door 3D-printen en grootscheepse isolatie. "Daarbij hoort ook een omvangrijke sociale agenda waar we momenteel binnen de SER met de sociale partners aan werken', stelt de voorzitter van VNO-NCW. De Boer wijst erop dat veel van Trumps plannen nog verder moeten worden uitgewerkt de komende tijd. 'NL Next Level bevat al een concrete en onderbouwde investeringsagenda."
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by