Recensie restaurant Bentinck

Magazines | Rivierenland Business nummer 5 2017

Gelegen langs de uiterwaarden van de Utrechtse Heuvelrug, ligt het statige kasteel Amerongen.

De geschiedenis van deze locatie gaat tot meer dat 700 jaar terug. Sinds februari 2017 zijn de voormalige paardenstallen

de thuisbasis van restaurant Bentinck, waar Tommy Jansen en zijn team op topniveau koken met aandacht voor pure,

eerlijke ingrediënten. Dat zij dit met veel plezier doen, straalt er aan alle kanten vanaf.

Het team van Bentinck heeft zijn sporen verdiend in de horecawereld. Zo was Tommy sous-chef bij De Burgemeester in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. De zwarte brigade wordt aangestuurd door Arnoud Pot, afkomstig van restaurant hotel De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen, wanneer wij het restaurant betreden.

Verser kan niet

We starten ons diner met makreel met pijlstaart inktvis, quinoa jalopeno pepers en kerimi nootjes. Aan ons wordt uitgelegd dat de kerimi noot nooit rauw gegeten mag worden, omdat deze dan giftig is. Deze geroosterde variant geeft een bijzondere ietwat bittere smaak die uitstekend met de makreel matcht. Een spannend gerecht. We continueren ons diner met kreeft met tomaat, avocado, kiemzaden en verveine. Groenten, fruit en kruiden komen hier zoveel mogelijk uit eigen moestuin. Verteld wordt dat de groenten die 's ochtends worden geoogst, dezelfde dag nog op het bord liggen en dat er vooral wordt gewerkt met producten die op dat moment groeien. Verser kan niet. De gebakken schol met scheermes en pandan die we vervolgens geserveerd krijgen heeft een pure smaak. De zeewier en kaffir limoen laten het gerecht nog beter tot zijn recht komen. Terwijl we onze omgeving nog eens goed in ons opnemen, zien we veel warme materialen als leer, sisalkleden en een houten vloer. Wanneer je goed naar de vloer kijkt, vang je een glimp op van de oude stenen vloer. De authentieke tussenschotten, waar vroeger de paarden stonden, geven een gevoel van privacy. Het team van restaurant Bentinck weet heel goed hoe ze het de gast naar zijn zin kunnen maken. Wij voelen er ons helemaal thuis. Zo luisteren wij ademloos naar de prachtige anekdotes die sommelier Jan-Jaap Altenburg vertelt over de verrassende wijnen die er geserveerd worden. Een blik op de menukaart leert dat zowel de wijnen als de gerechten betaalbaar zijn gehouden, waardoor het restaurant voor een groot publiek aantrekkelijk is. Bovendien kunnen gasten er ook terecht voor een (zakelijke) lunch. We vervolgen ons diner met boerderijeend met rode biet en spelt, die een frisse smaak heeft door jus van tamarinde. Tamarinde wordt in de keuken vaak gebruikt om gerechten malser te maken. Wat ons betreft is dit goed geslaagd bij de boerderijeend.

Chef's Table

We pauzeren met een rondleiding door het restaurant en bezoeken onder andere de Chef's Table, die een spectaculair uitzicht biedt op de keuken. Een soort skybox die aan de keukenzijde voorzien is van een glazen wand van plafond tot vloer. De ruimte is afsluitbaar, waardoor het uitermate geschikt is voor private dining. Het dessert met kersen, zoetzure magnolia, karamelchocolade en vlierbloesemgranite is een lust voor het oog en ook qua smaak een waardige afsluiter. Voldaan kijken we terug. Bentinck overtreft zichzelf door haar gasten niets tekort te laten komen. Met hart voor gastronomie. Een adres waar je graag tot de vaste gasten wil behoren.

www.restaurantbentinck.nl

Restaurant Bentinck Adellijk dineren
Het team van Bentinck zorgt ervoor dat de gasten van het restaurant zich direct thuisvoelen.

Godard Graaf van Aldenburg Bentinck

Restaurant Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei heeft gebracht en de bevolking van Amerongen heeft gesteund met agrarische projecten

Zakelijke bijeenkomsten

Buitenplaats Amerongen is geschikt voor vergaderingen, bedrijfsevenementen, personeelsfeesten, presentaties en congressen van 2 tot 350 personen. Verspreid over het landgoed liggen 6 bijzondere locaties met in totaal 9 zalen. Alle gebouwen zijn eigentijds ingericht en standaard voorzien van gratis wifi, professionele geluidsapparatuur, beamers en schermen. De locaties liggen op loopafstand van elkaar, dus één of meerdere gebouwen kunnen exclusief voor een gezelschap gereserveerd worden.

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by