AccountantZ: Continue ondersteuning, ook bij complexe transacties

Magazines | Rivierenland Business nummer 6 2017

(vlnr) Aron van Doorn, Cathelijne Elassaiss, Leon Zoetekouw en Lenno van Kleef.
AccountantZ

AccountantZ uit Tiel ondersteunt ondernemers op elk financieel, fiscaal en bedrijfskundig vlak en gaat in zijn

dienstverlening verder dan andere accountantskantoren of financiële dienstverleners. Met begrip voor de klant, kennis

van diens situatie en inzicht in de dingen die er écht toe doen om ambities waar te maken helpen Leon Zoetekouw,

Aron van Doorn en hun team ondernemers om hun doelen te bereiken. Van de dagelijkse financiële dienstverlening tot

complexe financiële constructies, de professionals van AccountantZ zijn een betrouwbare partner en spin in het financiële web. Hieronder vindt u een praktijkcase die het functioneren van AccountantZ goed illustreert.

Continue ondersteuning, ook bij complexe transacties SPARRINGPARTNER

Lenno van Kleef was sinds 2002

mede-directeur/-eigenaar van Apps & Us, dat dienstverlening biedt voor gebruikers van Oracle-applicaties, met als doel een goede inrichting van de Oracle/ERP-omgeving en het verbeteren van de daardoor gestuurde processen. In 2015 scheidden de wegen van hem en zijn compagnon en ging hij alleen verder. "Ik realiseerde me toen dat het bedrijf meer dynamiek kon gebruiken en ben gaan nadenken over uitbreiding. Omdat ik in mijn toenmalige accountant niet de juiste sparringpartner vond, ben ik op zoek gegaan naar een financieel dienstverlener die met me mee wilde denken. Een artikel over AccountantZ in een businessmagazine sprak me aan en tijdens ons eerste gesprek bleek er direct een klik te zijn. Onze werkwijzen passen uitstekend bij elkaar en zij hebben wat ik in een accountant zoek."

AANBOD TOT OVERNAME

Van Kleef zocht naar een verzwaring van de consultantrol van Apps & Us en vond de geschikte persoon daarvoor bij DNVO, een van zijn relaties. "Ik ging met hen in gesprek over de mogelijkheid dat hun werknemer de overstap naar Apps & Us zou maken, maar tot mijn verbazing kreeg ik vrijwel direct het aanbod om het gehele bedrijf over te nemen. DNVO was meer gericht op de logistieke keten en zou extra capaciteit, nieuwe klanten en nieuwe expertise bieden en zodoende van meerwaarde zijn, ook voor Oracle. Echter, de manier waarop de eigenaar aandrong op de overname, zat me niet helemaal lekker. Ik besloot daarom om met Leon het gesprek aan te gaan over de risico's."

UNHEIMISCH GEVOEL

Zoetekouw vertelt: "Voor Lenno's portfolio was het volgens ons goed om te groeien. De overname van DNVO zou een uitbreiding betekenen die zou passen in de strategische lijn van Apps & Us. Omdat Lenno echter een vreemd gevoel had over de druk die vanuit DNVO werd gelegd zijn Aron en ik met hem om de tafel gegaan en hebben vervolgens veelvuldig telefonisch contact met hem gehad. Dat leidde ertoe dat Lenno zijn interesse voor DNVO formeel kenbaar maakte."

BLOK AAN HET BEEN

Toen Zoetekouw en Van Doorn de cijfers van DNVO ter inzage kregen, bleek dat het ging om een liquide gezond bedrijf, "Al gaven die wel aanleiding tot enige zorg. We vroegen ons af wat precies de reden was waarom de verkoper het bedrijf met zoveel druk aanbood. Toen Lenno die vraag voorlegde bleek dat de verkoper snel van het bedrijf af wilde. Op basis daarvan hebben we samen met Lenno een nieuw voorstel opgesteld en korte tijd later waren we het eens over de voorwaarden tot overname."

EEN WEG MET HINDERNISSEN

Van Kleef vervolgt: "Voordat ik de beslissing tot overname kon nemen vertrok een belangrijke medewerker van DNVO, wat leidde tot nieuwe onderhandelingen en een gewijzigd bod. Daarnaast bleek dat we opnieuw in onderhandeling moesten met een minderheidsaandeelhouder." Zoetekouw: "Wij zijn toen met hem in overleg gegaan en met de accountant van DNVO, want het was natuurlijk belangrijk om Lenno's positie goed vast te stellen. Uiteindelijk leidde dat tot een goede overeenstemming en Lenno heeft toen besloten om samen met de minderheidsaandeelhouder in te stappen."

STABIELE ADVISEUR

Van Kleef prijst de rol van AccountantZ in het overnameproces. "Kort gezegd was die kundig, snel, flexibel en ze waren 24/7 benaderbaar. Ik ben dan ook erg blij met het contact gedurende het proces en met de inbreng en steun van Leon en Aron. Af en toe was ik ongeduldig en zij hebben toen niet geaarzeld om mij terug te fluiten. Als zij er niet geweest waren had ik zelf mogelijk de stekker uit de overname getrokken, want op gegeven moment hield het proces me te veel bezig. Doordat we samen op dezelfde lijn zaten hebben ze mijn vertrouwen in een goede afloop zeker gevoed. Daardoor ben ik er nu van overtuigd dat het een goed besluit was om de overname door te zetten."

DESKUNDIGE SAMENWERKING

Op het moment dat de overname in de beslissende fase kwam, haalden Zoetekouw en Van Doorn advocate Cathelijne Elassaiss erbij voor de juridische afronding. Zoetekouw: "In dit soort trajecten werken we altijd snel en efficiënt samen en ook nu gaf Lenno daarvoor direct zijn akkoord." Van Kleef: "In de afrondende fase is de samenwerking tussen AccountantZ en Cathelijne zeer effectief geweest, vooral ook door hun perfecte combinatie van financiële en juridische kennis met veel oog voor de hoofdlijnen en de essentiële details. Dat alles heeft ertoe bijgedragen dat de overname uiteindelijk in een zeer kort tijdsbestek heeft kunnen plaatsvinden." Van Kleef is uitermate tevreden over de onderscheidende manier waarop AccountantZ hem heeft ondersteund. "Ze snappen je probleem en verwachtingen direct, hebben een uitstekend inzicht over hoe je in complexe financiële situaties effectief handelt en werken op de achtergrond, zonder je onnodig te belasten met zaken waarover je als ondernemer geen kennis hebt. Dat maakt AccountantZ een onderscheidende partner, op wie je met een gerust hart kunt bouwen!"

www.accountantz.nl

Rivierenland Business nummer 5 2018
 
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
Jaarbeurs Special 2018
 
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
Rivierenland Business nummer 4 2017
 
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
Rivierenland Business nummer 6 2016
 
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
Rivierenland Business nummer 2 2016
 
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
Rivierenland Business nummer 4 2015
 
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
Rivierenland Business nummer 6 2014
 
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
Rivierenland Business nummer 3 2014
 
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
Gorinchem Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
Neerijnen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
Geldermalsen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
Rivierenland Business nummer 3 2012
 
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
Zederik Business Special 2011
 
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
Rivierenland Business nummer 3 2011
 
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011