Column

18-02-2016 17:46

Niet alle mannen met grote auto's hebben een kleintje

Is het een fabel of een feit dat mannen met grote auto’s een klein piemeltje hebben? Het zal best zo zijn dat voor een deel van de mannen deze wijsheid opgaat. Net zoals het een feit is dat veel bedrijven in de bouwsector nog steeds conservatief en onvoldoende innovatief zijn. En omdat ik mij doorgaans niet bezig houdt met de piemels van mannen, richt ik mij liever op de bedrijven in de bouwsector mede getriggerd door een artikel van ING. De ING geeft te kennen dat de trends en ontwikkelingen in de bouw en onroerend goed laten zien dat duurzame gebouwen de toekomst hebben. Een ontwikkeling die mij zeer aanspreekt. 

Steeds meer opdrachtgevers vragen om duurzame oplossingen. Uiteraard zal dit onder andere gevoed worden door de wereldwijde discussies rondom klimaatvraagstukken en het steeds schaarser worden van belangrijke grondstoffen. Het feit wil dat een vraagverandering van de klant als deze leidt tot aanpassing van het portfolio, een bedrijfsstrategie die op duurzame bouw toepasbaar is en voldoende kennis op het gebied van duurzaam bouwen.

Een succesfactor die genoemd wordt door ING is duurzame samenwerking aangaan. Helemaal eens! Een duurzame samenwerking maakt het mogelijk om snel kennis te vergaren en te delen, maakt het mogelijk om inbreng te blijven leveren vanuit de eigen kwaliteiten en maakt dat je samen tot een totaaloplossing voor de klant kunt komen.

En in duurzame samenwerking maakt het niet uit of je klein of groot bent, want alleen gezamenlijk ben je in staat om tot grootste prestaties te komen.

Gerard van Kilsdonk MBA
Managing Partner H2O Proof & Co

delen:

Informatie over de auteur

Gerard van Kilsdonk | Consultant Change Management | 06-22140022 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by