Nieuws

17-12-2018 18:08

‘Goed dat middelingsregeling makkelijker wordt voor ondernemer'

Er zouden veel meer ondernemers gebruik kunnen maken van de zogenoemde middelingsregeling. Zij laten daardoor belastingteruggave liggen. Het is daarom goed dat de regeling makkelijker wordt. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op een evaluatie van de regeling door staatssecretaris Snel van Financiën.
 
Herberekening
De middelingsregeling maakt het mogelijk om de over drie jaar betaalde inkomstenbelasting te herberekenen op basis van het gemiddelde inkomen over die periode. Valt de herberekende belasting lager uit dan de betaalde belasting, dan is teruggave mogelijk. Zo’n 21.000 ondernemers maken nu gebruik van de regeling, maar dat zouden er 70.000 meer kunnen zijn.
 
Makkelijker en goedkoper
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat het kabinet de uitvoering van de regeling gemakkelijker gaat maken voor ondernemers en de Belastingdienst. De uitvoeringslasten dalen daardoor. De ondernemersorganisaties hopen dat dit ertoe zal leiden dat meer ondernemers, die vaak te maken hebben met fluctuerende winsten, van de regeling gebruik zullen maken.