Nieuws

22-01-2019 09:15

Hoe schoon zijn de lichtkanalen op kantoor?

Luchtkanalen zijn essentieel in het verfrissen van lucht in huizen en kantoren. Ze voeren de lucht uit de ruimtes naar buiten en daarmee de stof die vrijkomt in de leefruimtes. Het stelsel aan luchtkanalen wordt daardoor verontreinigd. Het is dan ook goed om regelmatig de luchtkanalen te reinigen.

Belang van het reinigen van luchtkanalen
Een mechanische ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in een ruimte stroomt. Overmatige vochtige lucht wordt zo afgedreven en ook andere verontreinigde lucht wordt afgevoerd naar buiten. De verontreiniging van lucht is een natuurlijk proces en zorgt uiteindelijk vaak voor een vochtige lucht die muf ruikt en bacteriën bevat. In ruimtes waarin veel gewerkt wordt (loodsen en garages) bevat de lucht bovendien soms ongezonde stoffen. Dat wil niemand. Met behulp van een mechanische ventilatie kunnen deze stoffen afgevoerd worden. De luchtkanalen die de vieze lucht afvoeren raken ook vervuild. Vaak met stof die in de kanalen blijft hangen. Daarom is het belangrijk om regelmatig de luchtkanalen te laten reinigen. Wanneer de luchtkanalen te vies zijn voeren ze namelijk geen vieze lucht meer af en heeft de mechanische ventilatie minder resultaat. Bovendien moet de motor van de ventilatie harder draaien om de lucht door de luchtkanalen te duwen. Hierdoor wordt de mechanische ventilatie minder zuinig.
De kosten voor het reinigen van luchtkanalen is afhankelijk van de wensen die u heeft. Zo kunt u er voor kiezen om de luchtkanalen stofvrij te maken, maar kunt u er ook voor kiezen om een meer uitgebreidere reiniging uit te voeren. Hierbij worden ook de filters van de mechanische ventilatie vervangen. Dit kan allemaal door luchtkanalen laten reinigen via Strooming.nl