Nieuws

26-03-2020 17:20

Corona maatregelen en dienstverlening Werkzaak Rivierenland

De verspreiding van het Coronavirus in ons land raakt steeds meer ons werk en dagelijks leven. De dienstverlening van Werkzaak gaat door. Maar de gezondheid van onze medewerkers staat voorop. Wij geloven dat aan het werk blijven een essentiële rol speelt bij die gezondheid. We proberen onze medewerkers daarom zo lang mogelijk de gelegenheid te bieden om naar hun werk te komen. We hanteren wel een aantal ingrijpende maatregelen. Natuurlijk conform de instructies van de overheid. We informeren u er over via deze update en onze www.werkzaakrivierenland.nl  wordt dagelijks geactualiseerd. Natuurlijk is uw accountmanager bereikbaar voor advies en vragen. U kunt ons ook via het algemene nummer (088 9375) of via de mail bereiken. Omdat alle dienstverlening telefonisch gaat kan het voorkomen dat u wat langer moet wachten.

Kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen
voor banen en economie

De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging. Via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden kunnen bedrijven over voldoende liquide middelen beschikken.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Eerder deze week presenteerde minister Koolmees van SZW tijdens een persconferentie de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit is een regeling die UWV gaat uitvoeren om werkgevers te ondersteunen die door de coronacrisis financieel worden getroffen.

U kunt nu nog geen NOW-aanvraag indienen. De exacte datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. De periode waarover u tegemoetkoming kunt krijgen, hangt niet af van deze datum. Omzetverlies vanaf 1 maart 2020 komt in aanmerking voor tegemoetkoming.

Kijk voor nieuwsberichten op uwv.nl/over uwv
Veelgestelde vragen (FAQ) staan op uwv.nl/werkgevers
Kijk ook op FAQ’s op Rijksoverheid

Noodmaatregel tijdelijk inkomensondersteuning voor zelfstandigen
Vanuit het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) wordt er in deze tijd een speciaal beroep op ons gedaan. Bbz is op dinsdag 17 maart onderdeel geworden van de noodmaatregelen als tijdelijke inkomensondersteuning zelfstandigen [9]. Het kabinet werkt de regeling nu nog praktisch uit. We ontvingen al aanvragen en hebben inmiddels een eenvoudige digitale meldmogelijkheid op onze website ingericht die ook is gedeeld met gemeenten. We schalen de capaciteit voor verwerking van de aanvragen op zodat onze medewerkers meteen van start kunnen als het kabinet de regeling heeft uitgewerkt.

Loonwaardemeting tijdelijk protocol
Vanwege de aangescherpte richtlijnen van het RIVM is het niet wenselijk om op dit moment loonwaardemetingen uit te voeren. Reeds geplande afspraken worden, in ieder geval tot 6 april, geannuleerd.
Gedurende de komende weken hanteren we een tijdelijk protocol:

      * Herhaalmetingen bij lopende plaatsingen worden telefonisch uitgevoerd.
      * Metingen voor nieuwe medewerkers bij bestaande klanten worden waar mogelijk telefonisch gedaan. Dit kan alleen wanneer de loonwaardemeter de fysieke werkplek voldoende in beeld heeft en een goede inschatting kan maken van de situatie. Wanneer dit niet kan wordt er een tijdelijke beschikking  afgegeven met een geschatte loonwaarde van 50%.
      * Metingen voor nieuwe medewerkers bij nieuwe klanten worden op dit moment niet uitgevoerd omdat er onvoldoende een beeld kan worden gevormd van de situatie en de werkplek. In dit geval wordt ervoor gekozen om een tijdelijke beschikking af te geven met een geschatte loonwaarde van 50%.

Beschikkingen worden voor 6 maanden afgegeven omdat we niet weten hoe lang de huidige maatregelen van kracht blijven. Zodra het weer mogelijk is gaan we de metingen op locatie uitvoeren en gaat de dan gemeten loonwaarde gelden waarna een nieuwe beschikking volgt die de tijdelijke vervangt.

Vragen? Neem contact met ons op via het algemene nummer 088 9375 000 of stuur een mail.

Verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf
De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling gaat versneld open. Dit heeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) besloten. Dankzij deze maatregel [10] kunnen banken makkelijker en sneller krediet verruimen en kunnen ondernemers eerder en meer geld lenen.

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by