Nieuws

06-04-2020 15:03

Update Werkzaak Rivierenland

Iedereen doet mee in de samenleving. Daar gelooft Werkzaak Rivierenland in. Werkzaak begeleidt mensen bij het vinden en behouden van werk. Wij versterken werkzoekenden, medewerkers en werkgevers bij het ontdekken, benutten en vergroten van talenten. Als het nodig is bieden we inkomensondersteuning of werk in een aangepaste omgeving.

Corona maatregelen en onze dienstverlening
De verspreiding van het coronavirus in ons land raakt steeds meer ons werk en dagelijks leven. De dienstverlening van Werkzaak gaat door. Maar de gezondheid van onze medewerkers staat voorop. Wij geloven dat aan het werk blijven een essentiële rol speelt bij die gezondheid. We proberen onze medewerkers daarom zo lang mogelijk de gelegenheid te bieden om naar hun werk te komen. We hanteren wel een aantal ingrijpende maatregelen. Natuurlijk conform de instructies van de overheid. We informeren u er over via deze Update en onze website wordt dagelijks geactualiseerd. Natuurlijk is uw accountmanager bereikbaar voor advies en vragen. U kunt ons ook via het algemene nummer (088 9375 000) of via de mail bereiken. Omdat alle dienstverlening telefonisch gaat kan het voorkomen dat u wat langer moet wachten.

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)
Eerder presenteerde minister Koolmees van SZW tijdens een persconferentie de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit is een regeling die UWV gaat uitvoeren om werkgevers te ondersteunen die door de coronacrisis financieel worden getroffen.

U kunt nu nog geen NOW-aanvraag indienen. De exacte datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. De periode waarover u tegemoetkoming kunt krijgen, hangt niet af van deze datum. Omzetverlies vanaf 1 maart 2020 komt in aanmerking voor tegemoetkoming.

Kijk voor nieuwsberichten op uwv.nl/over uwv.
Veelgestelde vragen (FAQ) staan op uwv.nl/werkgevers  met een link naar FAQ van SZW.
Kijk ook op FAQ’s op Rijksoverheid.

De regeling Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers
(Tozo)

De regeling Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is gemaakt voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis. Voor hen heeft het kabinet financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. Het kabinet doet een moreel appel op ondernemers om zich alleen in die situatie te melden. Zo voorkomen we onbedoeld gebruik van publieke middelen en onnodige druk op de uitvoering. U kunt uw aanvraag indienen bij Werkzaak via dit aanvraagformulier Tozo.
U heeft hiervoor uw DigiD en KvK-nummer nodig.

Gratis webinar: Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW)
De corona-uitbraak zet Nederland op z’n kop. Organisaties en bedrijven werken vanuit huis of sluiten noodgedwongen de deuren. De overheid is met een noodpakket gekomen waar werkgevers een beroep op kunnen doen.
Hoe gaat dat in zijn werk? En welke voorwaarden zijn daaraan verbonden?
Mr.drs. Petra Kroon geeft u een update in dit  webinar.



 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by