Nieuws

30-06-2020 17:01

Zo haal jij het beste uit je vriezer!

Het eten gaat lekker mee en je kunt er ijsjes in opslaan: een vriezer is onmisbaar in je huishouden. Het is daarom belangrijk te weten hoe je er het beste mee kunt omgaan. Wij geven jou daarom een aantal tips en ideeën om het beste uit jouw vriezer te halen!
Ontdooien
Het is een vervelend klusje, maar het moet wel gebeuren: het ontdooien van je vriezer. Aangeraden wordt om dit minimaal één keer per jaar te doen, maar het liefst meer. Bijvoorbeeld als je ziet dat het ijs zich gaat ophopen. In dit geval verbruikt je vriezer namelijk veel meer energie. Heb je een no-frost diepvries? In dat geval is ontdooien niet nodig.

Er zijn verschillende manieren om het ontdooien van je vriezer gemakkelijk én snel te regelen.  Gebruik ontdooispray, een föhn of zet een pan heet water in de vriezer. Let er te allen tijde wel op dat je de koelelementen zo niet beschadigt. Bang dat de inhoud van de vriezer ook ontdooit? Ontdooi jouw vriezer in de winter en zet de etenswaren buiten in koeltassen!
Indeling
Je hebt hoogstwaarschijnlijk altijd te weinig ruimte in je vriezer. Een goede indeling kan daarom helpen. Zo heb je minder frustraties wanneer je iets niet kunt vinden en voelt het tegelijkertijd alsof je meer ruimte in de vriezer hebt. Sorteer alles op een logische manier. Vlees bij vlees, brood bij brood. Je weet zo wat je in de vriezer hebt liggen. Doordat je alles sorteert weet je welke producten je al in huis hebt en wat je eventueel nog moet kopen. Je beperkt onnodige aankopen.

Vrieskist
Heb je ondanks het (meerdere keren) ontdooien en de juiste indeling nog steeds ruimte te kort in je vriezer? In dat geval kun je een diepvrieskist kopen.  Je hebt zo meer ruimte voor de producten. Een vrieskist is diep, maar zo wel sneller onoverzichtelijk. Zorg er daarom voor dat je indeelt op houdbaarheidsdatum. Plak een etiket op je producten en/of houd een lijstje bij met wat er allemaal in ligt.

Vers houden
De houdbaarheidsdatum van spullen in je diepvries kunnen worden verlengd door alles op de juiste manier te verpakken. Bij het bewaren van vlees en vis is het van belang alles zo luchtdicht mogelijk te bewaren. Kleine en zo plat mogelijke porties helpen hier ook bij. Vervang de kartonnen verpakkinen voor diepvrieszakken. De producten vriezen zo sneller in en dooien tegelijkertijd ook sneller.

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by