Nieuws

14-06-2021 08:39

Recorbedrag voor het eerste kistje kersen 2021

Appels, peren, kersen en aardbeien boeren tasten afgelopen dagen flink in de buidel voor de veiling van het eerste kistje kersen. Traditioneel wordt ieder jaar het eerste kistje kersen geveild in boomgaard d’n Kerkewaerdt van Aart Blom, de opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Door de corona-maatregelen heeft het vorig jaar niet plaats kunnen vinden. Voor de fruittelers was het dit jaar dan reden te meer om voor een record bedrag te gaan.

Ruim 40 genodigden kwamen bij een op het terras in de boomgaard. Zittend aan een tafel was het er niet minder gezellig om. Het goede doel was dit jaar de stichting Nanettekeepsherheadup, Nanette lijdt aan EDS, CCI/AAI en heeft daarom een levensreddende operatie nodig die alleen in Barcalona uitgevoerd kan worden. De kosten van deze operatie worden niet vergoed in Nederland. Het doel van de stichting is om €150.000,- in te zamelen. 

Nadat Ton de Rijk de avond opende met een aantal uit eigen werk geschreven gedichten over de kers, was het de beurt aan Johan Bus en Vincent van Leth om de kopers op ludieke wijze de kersen zo duur mogelijk te verkopen. Er werd stevig tegen elkaar opgeboden onder het toeziend oog van Nanette. De hoogste bieder was uiteindelijk A.C. Blijdeveen b.v. die de eer had om van Cherrycat het eerste echte kistje kersen van het seizoen 2021 in ontvangst te mogen nemen. Vervolgens kon Cherrycat Nanette de cheque met een bedrag van liefst €10.000,- overhandigen.

Nanette en haar ouders waren overdonderd en sprakeloos maar zeer dankbaar richting de gulle gevers. “Dit hadden we nooit verwacht!” waren de sprakeloze woorden van de strijdbare en dappere Nanette en haar sympathieke ouders Totaal is Nanette nu nog een bedrag nog van €70.000,- nodig om de operatie te kunnen laten uitvoeren.

In de boomgaard waren honderden brandende vuurpotten geplaatst. Kersenpracht bij nacht. Vuurpotten werden vroeger als het vroor en de bloesem aan de bomen zat in de boomgaard geplaatst om de bloesem te beschermen tegen de vorst. Bezoekers konden door de boomgaard wandelen en genieten van de romantische en nostalgische sfeer in de boomgaard. “Het is een sprookje”, aldus een van de bezoekers. Ondanks de coronabeperkingen was het een zeer geslaagde avond.

Vanaf volgend weekend is weer de mogelijkheid voor het publiek om je eigen kersen te plukken. “Wij hebben van die heerlijke dikke, donkere kersen, waar mensen meer dan een uur voor willen rijden”, aldus Blom. Boomgaard d’n Kerkewaerdt bevind zich aan de A15 afslag 31 Wadenoijen. De boomgaard is 7 dagen per week geopend vanaf 9.00 uur. 

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by