Nieuws

16-06-2022 14:23

Betuwse Ondernemersdag: 'Prachtige familiebedrijven in de regio'

Een groep van ruim dertig regionale ondernemers deelden dinsdag 14 juni 2022 hun kennis tijdens de Betuwse Ondernemersdag in Molen de Zwaluw in Kesteren. Naast één op één gesprekken, waren er presentaties en workshops. ’s Avonds was er een lezing van Joseph Oubelkas die  op 24-jarige leeftijd onterecht veroordeeld  werd voor drugssmokkel.

De organisatie was in handen van Communicatieregisseurs uit Dodewaard. Na een welkomstpraatje van eigenaar René van Eck, gaf hij Marien Klein, wethouder van de gemeente Neder-Betuwe, het woord. Klein prees het ondernemersklimaat van Neder-Betuwe. “We hebben prachtige familiebedrijven in de regio”, zo vertelde hij. “Deze zijn veelal op het platteland gevestigd. Dit is absoluut een usp en dit zouden we veel meer mogen uitstralen.”

Triple Helix
Onder het mom van ‘het kan altijd beter’ stipte hij de samenwerking tussen triple helix aan. “We moeten elkaar nog veel meer gaan opzoeken." Bij het openen van de Ondernemersdag, onderstreepte hij het belang van kennis delen. “Kennis delen is in je kracht komen”, aldus de wethouder.

Netwerken
Daarna was het tijd om te netwerken en informatie te vergaren. Zo werden er onder andere workshops gegeven over vitaliteit, elektrische mobiliteit, financieringen en merkstrategie & reclame. ’s Avonds was er een lezing van Joseph Oubelkas die op 24-jarige leeftijd onterecht veroordeeld  werd voor drugssmokkel. Hij vertelde zijn verhaal en de lessen die hij daaruit geleerd heeft. Hij motiveerde luisteraars zelf te bepalen hóe ze omgaan met dat wat er op hun pad komt. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement