Nieuws

11-08-2022 15:24

Thema Logistiek & Politiek bij Logistiek Café op 12 oktober

Logistiek & Politiek is het thema van het Logistiek Café op woensdag 12 oktober, de bijeenkomst begint om 16.00 uur in het Huis van de Logistiek op Medel in Tiel.
 
Als gesprekpartners zijn uitgenodigd gedeputeerde van Gelderland Helga Witjes, Statenlid Mark Smits, burgemeester Henny van Kooten (voorzitter speerpunt logistiek van Regio Rivierenland en Remco Dijkstra, oud-Kamerlid en wethouder van Tiel. In Rivierenland hebben de acht gemeenten een Regionaal Economisch Ambitiedocument vastgesteld. Daarin is wederom logistiek als regionaal economisch speerpunt benoemd. Tegelijkertijd werken de gemeenten aan een nieuwe Gebiedsagenda: hoe gaan we om met de agrarische sector, wonen, bedrijvigheid en recreatie in de regio.
 
De gemeenteraadsverkiezingen hebben op diverse plekken nieuwe wethouders economie (en logistiek) gebracht en we maken ons op voor de Provinciale verkiezingen in 2023. Wat is de politieke agenda en hoe staat logistiek daarop? In Rivierenland maar ook in Gelderland?
Daarover gaat het gesprek die middag, gedeputeerde Witjes heeft de portefeuille logistiek en mobiliteit in Gelderland. Mark Smits is woordvoerder logistiek voor zijn fractie en diende onlangs twee (aangenomen) moties in die de logistiek in de provincie gaan helpen. Henny van Kooten en Remco Dijkstra leveren de lokale bestuurlijke visie op de sector transport en logistiek
 
Logistics Valley Rivierenland organiseert 2 tot 3 keer per jaar een logistiek café in het Huis van de  Logistiek in Tiel waarbij we een thema centraal zetten voor onze ruim 60 partners in Rivierenland: logistiek ondernemers, overheden en andere stakeholders.

Voor meer informatie klik hier
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by