1 jaar geleden
1 jaar geleden
Fotografie: Raphaël Drent
De Zandmeren in Kerkdriel is een prominent onderdeel van het zogeheten Masterplan Maas, dat zich richt op het stimuleren van toerisme en recreatie in Maasdriel. Nu trekt het gebied al veel bezoekers, maar het doel is om het recreatiegebied dermate aantrekkelijk te maken dat het voor Maasdrielnaren en toeristen uit de wijde omtrek een echte trekpleister wordt. Van Doorn prijst de gemeente voor het op de kaart zetten van De Zandmeren. “Er is de laatste jaren veel in dit gebied geinvesteerd. Bovendien hebben veel plaatselijke ondernemers de samenwerking met elkaar opgezocht om echt iets neer te kunnen zetten.”
Vakantiegevoel
Het strandpaviljoen is één van de ideeën die zijn opgeborreld tijdens een bijeenkomst vorig jaar waarbij ondernemers van De Zandmeren en de gemeente Maasdriel hun gedachten de vrije loop lieten over hoe De Zandmeren aantrekkelijker kon worden voor recreanten. “Door de toevoeging van ons strandpaviljoen kunnen bezoekers van het recreatiegebied voortaan hier een strandbedje huren of een cocktail drinken, kortom alles om dat vakantiegevoel te krijgen", aldus Van Doorn.
Publiekstrekker
Restaurant Dukdalf zelf blijkt ook een grote publiekstrekker. Het state-of the-art terras dat uitkijkt over de wateren van Maasdriel wordt drukbezocht op een zonnige dag. Met één druk op de knop gaat het imposante dak van driehonderd vierkante meter open. “De overkapping kan in 12 seconden volledig geopend worden”, zegt hij trots. “We hebben hier plek voor zo’n 140 mensen.”
Eenmaal binnen in het restaurant valt de warme uitstraling op, waardoor je je al snel thuisvoelt. “Ik ben hier zeven dagen per week te vinden”, zegt Van Doorn. “Voor mij persoonlijk is het dan ook heelbelangrijk dat je een gevoel van thuiskomen krijgt zodra je hier binnenstapt.”
Op de menukaart prijken gerechten uit alle windstreken, aangevuld met smaken van het seizoen. Hier worden gerechten met een twist bereid en is de kaart steeds weer verrassend. De zwarte brigade is bijzonder gastvrij en staat met veel enthousiasme voor de gasten klaar. "Lange avonden beginnen hier vroeg", lacht Van Doorn.
Meer dan een restaurant
Restaurant Dukdalf is volgens Van Doorn meer dan een restaurant. “Wij bieden de perfecte locatie voor allerlei bijeenkomsten. Hierbij kun je denken aan een receptie, een vergadering, walking dinner, maar ook voor een bedrijfsuitje ben je hier aan het juiste adres. Wij werken namelijk veel met lokale partners, die gespecialiseerd zijn in de verhuur van sloepjes of de paddle boards waarmee je kunt suppen. Op deze manier kun je ook met je bedrijf een hele dag spenderen bij De Zandmeren. Bovendien hebben wij hier vijfhonderd parkeerplaatsen voor de deur, dus je kunt je auto hier makkelijk kwijt.”
Voedselbank Bommelerwaard
Restaurant Dulkdalf geniet in de wijde omtrek bekendheid met de Haringparty, die dit jaar op 22 juni plaatsvindt. “Dit is alweer de negende keer dat we dit organiseren”, zegt hij enthousiast. In 2013 telden we zo’n 65 bezoekers bij dit event. De laatste keer telden we er 480. Het is vrij informeel. Er draait een dj, mensen kunnen haring happen, oesters eten, een drankje nemen en netwerken met andere ondernemers uit de regio. De opbrengst van het eerste vaatje wordt geschonken aan De Voedselbank Bommelerwaard. Een lokaal doel dat wij een warm hart toedragen.”
Corona
Wanneer hem tot slot gevraagd wordt naar wat voor een invloed corona gehad heeft op zijn restaurant, antwoordt hij: “De dag van de oplevering van het terras, was de dag dat we dicht moesten vanwege corona. Toen zakte de moed wel even in onze schoenen. In die tijd hebben we echter wel gemerkt hoe trouw onze gasten aan ons zijn. Ze kochten onze waardecheques en namen onze thuismenu’s af. Hoewel ik deze periode absoluut niet wil romantiseren, zijn we altijd optimistisch gebleven. Je voorruit is immers altijd groter is dan je binnenspiegel.”
www.restaurantdukdalf.nl
Jeroen van Doorn
Jeroen van Doorn, geboren in Rossum, is sinds 11,5 jaar eigenaar van Restaurant Dukdalf in Kerkdriel. Hij volgde oorspronkelijk een opleiding tot timmerman, maar ontdekte al snel dat koken zijn grote passie was. Na de koksopleiding in Tilburg gevolgd te hebben, ging hij naar Hotelschool Den Haag. Op zijn 23e werkte hij in het restaurant van de bekende cateraar Bob Hutten. Op zijn 27e liep hij tegen het pand van Restaurant Dukdalf aan. Binnen twee weken nadat zijn oog erop viel, was hij eigenaar van het pand. Inmiddels is het restaurant sinds dit jaar uitgebreid met een strandpaviljoen.
Op de hoogte blijven van onze updates?