Betekent ‘schriftelijk’ dat je een brief moet sturen?

9 jaar geleden
9 jaar geleden
“Wie schrijft die blijft” is de uitdrukking, maar is het nog altijd noodzakelijk om een brief te schrijven? Het antwoord is nee. Steeds vaker wordt er in procedures verwezen naar Facebook-pagina’s, LinkedIn of andere digitale berichten.
 
De uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 10 juni 2015 is daar een mooi voorbeeld van. De vraag die beantwoord moest worden was of een werkgever middels een WhatsApp-bericht voldaan had aan zijn aanzeggingsverplichting.
 
De aanzeggingsverplichting, hoe zit dat ook alweer? Die verplichting geldt vanaf 1 januari 2015 en heeft betrekking op contracten voor bepaalde tijd. De werkgever is verplicht om ten minste één maand voor het einde van het contract voor bepaalde tijd een zogeheten schriftelijke aanzegging aan de werknemer te doen. De werkgever moet de werknemer dan schriftelijk laten weten of het contract al dan niet wordt verlengd. Wordt deze aanzegging vergeten of te laat gedaan, dan is de werkgever een boete verschuldigd van maximaal één maandsalaris (ook als de werknemer in dienst blijft).
 
De rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld dat het sturen van een WhatsApp-bericht in dat kader voldoende is. Uit de berichten van de werkgever bleek duidelijk dat hij het dienstverband niet wilde verlengen. De werknemer heeft hierop gereageerd, zodat duidelijk was dat het bericht haar ook had bereikt. Daarmee was voldaan aan de aanzeggingsverplichting.
 
‘Schriftelijk’ betekent dus niet dat u altijd een brief moet sturen. Heeft u vragen over de WWZ, neem dan gerust contact met Marivonne van Kralingen (m.vankralingen@vlaminckx.nl of 077 – 320 19 20).
Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Meest gelezen
Meest recent

Rivierenland Business nummer 1 2025

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Rivierenland Business is een uitgave van Van Munster Media