Restaurant La Provence

Gamerschestraat 81
5301 AR Zaltbommel
0418-514070

Welkom bij 'La Provence'

Aan de rand van de oude binnenstad van Zaltbommel, bij de ingang van de historische stadswallen, vindt u 'La Provence'. Dit restaurant van Luc van Iersel is gevestigd in een monumentale villa uit 1860. In de zomer is het goed toeven op het intieme terras onder de druivenranken en linden.

Het restaurant met elf tafels op de begane grond, ademt een warme sfeer. Op de eerste verdieping is een luxe zaal voor besloten gezelschappen of zakelijke bijeenkomsten. Daarvoor zijn alle faciliteiten aanwezig. Op een steenworp afstand kunt u gratis parkeren.

Sinds jaar en dag is 'La Provence' een begrip in Zaltbommel en omgeving. Onze specialiteit: de ambachtelijke Franse keuken en huiselijk dineren.

Over ons

'La Provence' is begin jaren '80 gestart door Rien en Anne van Iersel. In oktober 2003 heeft zoon Luc de zaak overgenomen en er steeds meer een eigen stempel op gedrukt. Kenmerken van 'La Provence': huiselijk, hartelijk en verzorgd.

Luc genoot zijn opleiding aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen te Koksijde in België. Hij liep stages in vele vooraanstaande huizen bij sterrenkoks uit binnen- en buitenland. Luc staat permanent achter het fornuis en voert een ambachtelijke Franse keuken.

'La Provence' zorgt ervoor dat het u in het restaurant aan niets ontbreekt. Zo is er een mooie wijnkaart. Hoewel het accent op Frankrijk ligt, zijn landen als Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Italië ook goed vertegenwoordigd zijn.

 

Het pand is in 1860 gebouwd en heeft altijd een horecafunctie gehad. Aanvankelijk was het een hotel – Hotel Bellevue –, later een café-restaurant en nu dus alweer geruime tijd een restaurant. Boven de voordeur en de ramen bevinden zich nog de authentieke glas-in-loodramen.
Vroeger was tegenover 'La Provence' een stalhouderij gevestigd. Daar wisselde men de paarden of liet ze rusten terwijl de reizigers hier de maaltijd gebruikten of bleven overnachten.
In 2000 en 2001 heeft de monumentale villa een totale restauratie ondergaan, waarbij alle authentieke details bewaard zijn gebleven. In de jaren daarna is het interieur stijlvol gemoderniseerd, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping.

Op 1 oktober 2003 heeft de jongere generatie het restaurant overgenomen.
 

Rivierenland Business nummer 1 2025

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Rivierenland Business is een uitgave van Van Munster Media