Artikel

08-10-2019 16:15

Caroline Drost van Eldee Expo Experts staat haar mannetje in standbouwwereld

Eldee Expo Experts is met veertig jaar ervaring één van Nederlands oudste en grootste standdesign- en standbouwbedrijven van Nederland. Sinds tien jaar staat Caroline Drost aan het roer van dit toonaangevende bedrijf. Doordat in de standbouwwereld voornamelijk mannen werkzaam zijn, weet Caroline als geen ander hoe je je als vrouw staande kunt houden in een echte mannenwereld.

Caroline Drost erkent dat er een tekort is aan vrouwelijke medewerkers in haar branche, maar zegt wel dat er een verandering gaande is. "Je ziet steeds meer vrouwelijke schilders en timmermannen en ook in de signing zie ik meer vrouwelijke specialisten. Door alle arboregels is het vandaag de dag fysiek een stuk minder zwaar voor een vrouw om in deze tak werkzaam te zijn, wellicht dat dit een verklaring is voor de toename van het aantal vrouwen in deze branche."

Eldee Expo Experts bestaat momenteel zelfs uit meer vrouwen. "Hier heb ik niet bewust voor gekozen. Het is ook niet zo dat vrouwen per definitie beter in het vak zijn dan mannen. Vrouwen letten wellicht iets meer op de details en zijn soms wat makkelijker in communiceren. Toch vind ik de juiste mix tussen mannen en vrouwen op de werkvloer belangrijk, daarom zijn we momenteel op zoek naar meer mannelijke medewerkers."

Respect
Zelfs omschrijft Caroline Drost zichzelf als een echte 'man' op de werkvloer. "Wanneer er een stand opgebouwd moet worden, is er geen tijd om gezellig te keuvelen. Bovendien ga ik 100 procent voor mijn werk. Vaak ben ik niet om 17.00 uur klaar, maar ga ik nog even door. Ook de weekenden zijn voor mij niet heilig."

Sinds zij zelf moeder is heeft ze nog meer respect voor moeders op de werkvloer. "Als moeder heb je enorm veel verantwoordelijkheden en moet je alles tegelijk regelen. Bij een man is dat toch anders, die trekt over het algemeen makkelijker de deur achter zich dicht wanneer hij naar zijn werk gaat."

Kwaliteit
Inmiddels heeft Caroline 30 mensen in dienst en realiseert Eldee Expo Experts zo'n vijfhonderd stands per jaar. "Wij werken altijd hard, gaan voor kwaliteit en ontzorgen onze klant. Om die reden hebben we waarschijnlijk geen last van de recessie gehad. Binnenkort hopen we zelfs een vestiging te kunnen openen in Duitsland."

Momenteel heeft Eldee Expo Experts diverse vacatures, waaronder voor een salesmanager, calculator en projectvoorbereider. Kijk voor meer informatie:

www.eldee-standbouw

Algemene voorwaarden | privacy statement