Artikel

19-12-2019 11:16

Hoe Cyber-Proof bent u

U hoort het overal, cybercriminaliteit ligt altijd op de loer. Zo was afgelopen maand al te lezen dat duizenden Disney+ accounts overgenomen waren en te koop werden aangeboden door hackers. Ook was er groot in het nieuws dat meerdere grote bedrijven in Nederland werden getroffen door geavanceerde gijzelsoftware waarbij grote bedragen aan losgeld werden geëist.

Vanuit onze praktijkervaring geven wij u graag enkele tips om de cybercrimineel buiten de deur te houden.

Schade voorkomen of beperken

In het geval dat uw organisatie met een aanval van cyber criminelen geconfronteerd wordt is adequaat handelen essentieel. Bij vele organisaties betekent uitval van ICT systemen dat operationele activiteiten geen doorgang kunnen vinden met alle (financiële-) gevolgen van dien.

De eerste uren

Bij een cyberaanval is het noodzakelijk om al in de eerste uren na ontdekking belangrijke maatregelen en besluiten te nemen om verdere schade te voorkomen of te beperken. Reageer snel, kalm, adequaat en gecoördineerd. Onderschatting van het risico is daarbij het grootste gevaar. Ga bij besluitvorming uit van een worst case scenario.

Met een snelle en juiste ondersteuning wordt schade beperkt en versnelt u het herstel van uw bedrijfsvoering.

International Security Partners vormt samen met diverse partners het MS Amlin First Response Team. Wij staan 24/7 voor de klanten klaar met onder meer crisismanagement, juridisch advies, IT ondersteuning, forensisch onderzoek en crisiscommunicatie. Deze nationale én internationale dienstverlening is erop gericht om risico’s te beperken en te beheersen.

Cyberpreventie

Wat kunt u als onderneming zelf al doen op het gebied van cyberpreventie?

Veel zaken kunt u al direct zelf aanpakken, denk hierbij aan het volgende:

1. Creëer bewustzijn door medewerkers te trainen

Creëer bewustzijn en train medewerkers met bijvoorbeeld een e-learning. Creëer daarnaast een cultuur waarbij men melding durft te maken van bijvoorbeeld datalekken.

2. Zorg voor gelaagde beveiliging

Maak gebruik van een toegangscontrole, sterke wachtwoorden en twee factor authenticatie. Beheer de bevoegdheden van medewerkers en zorg voor een goede functiescheiding.

3. Simuleer een aanval

Net als bij brandoefeningen is het van belang om af en toe de cyber aanval te simuleren. Op die manier weten medewerkers hoe er, in geval van een echte aanval, gehandeld dient te worden.

4. Zorg voor een plan

Maak met samenwerkende partijen afspraken over informatiebeveiliging en het vastleggen hiervan (verwerkersovereenkomst), stel een communicatieplan en continuïteitsplan op en zorg voor een goede back-up procedure

Cyber-proof door de juiste cyberpreventie

Wilt u weten of uw onderneming voldoende cyber-proof is, neem dan contact met ons op, wij ondersteunen u graag bij het nemen van de juiste cyber preventie maatregelen.

International Security Partners biedt op het gebied van cyber preventie onder andere de volgende diensten:

  • Opstellen van een informatiebeveiligingsplan
  • Het uitvoeren van een Informatiebeveiligingsaudit
  • Het organiseren van een cybersimulatie
  • Het verzorgen van cyber awareness workshops
  • E-learning
  • Het doen van een Mystery Visit

Wilt u hierover meer weten, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor een van onze experts bij u op locatie. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0320 284141 of per mail via sales@ispbv.nl.

U kunt ook het contactformulier op onze website gebruiken.

delen:

Informatie over de auteur

International Security Partners | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
International Security Partners | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
De Schans 19 21
8231 KA
Lelystad
Algemene voorwaarden | privacy statement