Artikel

15-02-2021 16:57

Langlaufen op voormalige golfbaan in Zoelen groot succes

Op het voormalige 9-holes golfterrein bij recreatiegebied De Beldert in Zoelen was het afgelopen weekend een drukte van belang. Liefhebbers van langlaufen konden hier een hart op halen doordat het golfterrein was omgetoverd tot een heuse langlaufbaan. Rivierenland Business bond de ski's onder.

Holland Evenementen Groep, sinds 1997 gevestigd aan de vlakbij gelegen Strandweg, is de drijvende kracht achter het succesvolle langlaufvenement. Ski’s, stokken en schoenen, al het materiaal om te kunnen langlaufen was paraat. Aan de coronaregels was gedacht door met tijdsblokken te werken.

Nadat we de instructies kregen, mochten we het 10 hectare tellende terrein verkennen. Het terrein leek rechtstreeks van een ansichtkaart te komen door de witte sneeuwdeken en de strakblauwe lucht. Zowel beginnende als gevorderde langlaufers konden zich uitleven op het glooiende terrein. Beginners kozen ervoor om in de sporen te blijven, terwijl de meer gevorderde langlaufer zich buiten de gebaande paden begaf. Kan iedereen dan langlaufen? Wij zijn er achter gekomen dat je met de klassieke techniek, een soort van wandelen, een heel eind komt. Klimmen en dalen is iets lastiger, maar ook dat is onder de knie te krijgen. Een andere techniek die we zagen was 'skating', waarbij een soort schaatsbeweging gemaakt wordt.

Veel mensen die we tegenkwamen gaven aan blij te zijn een uitje te hebben in coronatijd. Ook was het een alternatief voor veel mensen voor hun gemiste wintersport. Zelf vonden we het een ontzettend leuke ervaring om dit gewoon een keer zo dichtbij te kunnen doen. Bovendien is het een rustgevende sport. Tijdens het langlaufen hoor je niet meer dan je eigen ademhaling en de ski's die over de sneeuw glijden en hierdoor kom je tot rust. Voor ons is het dan ook voor herhaling vatbaar.

www.hollandevenementengroep.nl 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement