Artikel

14-06-2022 10:31

Zakenautotestdag: Glimmende bolides in het lentezonnetje

Met een gemixt arsenaal aan auto's en een even zo diverse groep deelnemers was de eerste autotestdag van Rivierenland Business van dit jaar een feit. Alles werd die dag uit de kast getrokken om de zakenauto's van hun beste kant te laten zien.

Fotografie: Raphaël Drent.

Tijdens de testdag konden de testrijders zich wederom vergapen aan een groot aanbod aan zakenauto's die door de dealers ter beschikking waren gesteld. De verschillende merken, types en uitvoeringen waren voldoende om een goede indruk te krijgen van het hedendaagse autoaanbod.

De dag ging van start bij De Kaap in Zoelen. Daar werden de dealers en testrijders gastvrij ontvangen met wat te drinken en een heerlijke lunch. Iedereen werd welkom geheten en na een korte briefing en een groepsfoto, was het tijd om de auto's op te zoeken. Na een stop met diverse versnaperingen bij Boutique Hotel De Os en het Paard vervolgde de rit naar Brasserie Poelzicht in Kapel-Avezaath, waar men onder het genot van de doorbrekende zon onder andere een lekkere kop koffie kon nuttigen en diverse culinaire hapjes kreeg voorgeschoteld.

Landelijk
De vierde locatie was de Heerlijkheid in Eck en Wiel. Prachtig landelijk gelegen en de weg naar deze locatie was de perfecte route om de auto's eens goed te testen. Ook hier ontbrak het de deelnemers aan niets. De route vervolgde naar Hotel Restaurant Bal, waar de deelnemers kennis konden maken met de moderne metamorfose die de locatie heeft ondergaan, maar ook met de verfijnde keuken van dit mooie restaurant.
 
Noviteiten
Veel deelnemers waren het er roerend over eens dat verduurzaming een hot item is in de autobranche en dat daarnaast steeds meer aan boord te beleven valt, enerzijds door de voortdurend toenemende veelzijdigheid van infotainment en anderzijds door slimme vondsten die de bestuurder en zijn passagiers aangenaam kunnen verrassen. Veel van die ontwikkelingen mochten de proefrijders tijdens de zakenautotestdag uitgebreid uitproberen of zogezegd ‘over zich heen laten komen’. Het aanbod van testauto’s was conform de vraag naar duurzame mobiliteit grotendeels elektrisch. De sessies duurden feitelijk te kort om in alle functies en gadgets te duiken, maar de oplettende deelnemer met interesse in nieuwe voorzieningen kon aardig wat noviteiten ontdekken. 

Na het invullen van de laatste testverslagen, was er nog even tijd voor de testrijders om een extra ritje te maken in de auto's waar ze hun oog op hadden laten vallen. De geslaagde dag werd uiteindelijk afgesloten bij De Kaap.

De Zakenautotestdag werd mede mogelijk gemaakt door:

Locaties
Brasserie Poelzicht
De Kaap
Boutique Hotel De Os en het Paard
Heerlijkheid Eck en Wiel
Hotel Restaurant Bal 

Dealers en testauto's
Gerritse: FORD MUSTANG-E GT

Herwers: HYUNDAI IONIQ 5 LOUNGE
MITSUBISHI ECLIPSE CROSS PHEV

Louwman: MERCEDES EQB
MERCEDES BENZ C-KLASSE ESTATE

Van Mossel: NISSAN QASHQAI
RENAULT ARKANA

De Waal: AUDI E-TRON GT
SKODA ENYAQ IV
VOLKSWAGEN TAIGO R-LINE

Story Waardenburg: BMW XDRIVE40 M-SPORT
BMW X5 xDRIVE 45e

Deelnemers

Oxonia     Huib van Loon
M41 advies in grondzaken Ton Van der Aa
M41 Advies in grondzaken Maarten de Groot
Equilibrium Shiatsu   Anneke Takke
DHC Advocaten   Justus Heideveld
Body life     Jeroen Geraerdts
Innomarca   Rik Peters
Plan C     Corne peters
      Bas van der Heijden
GMMCK     Rudy Breddels
Sprintwerkt   Michael Vink
Sprintwerkt   Sandra Mansury

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement