Artikel

13-11-2023 19:34

Club Rodenburg weer open voor evenementen: Een plek waar iedereen zich thuis voelt

Na bijna vijf jaar vol tegenslagen is Club Rodenburg in Beesd sinds kort eindelijk weer open. Pandeigenaar Janice Bronk en leidinggevende Remke Jellema zitten boordevol plannen en ambities, ook voor de zakelijke markt. “Wij willen een plek bieden waar iedereen zich thuis voelt.”

Fotografie: Raphaël Drent

Pas veertien was Janice toen ze voor het eerst kwam werken bij Club Rodenburg en sindsdien is ze er nooit meer weggegaan. “Ik begon bij de garderobe en daarna volgde al snel de kassa en de bar, eigenlijk heb ik op alle plekken hier gewerkt”, lacht ze. “Ook tijdens mijn studie bleef ik gewoon hier werken en toen ik eenmaal een baan had als accountant deed ik een tijdlang de boekhouding van deze club.”
Ondertussen was haar broer John, die ook al van jongs af aan in de club werkte, opgeklommen tot bedrijfsleider. Toen hij hoorde dat de toenmalige eigenaar Theo van Roden wilde stoppen, hoefde hij niet lang na te denken. Zijn hart lag immers bij Club Rodenburg. “Terwijl wij met Theo in gesprek waren, zei mijn broer ineens: ‘Per 1 januari 2013 gaan Janice en ik het overnemen’. Ik wist van niets en bedacht me dat een beetje overleg toch wel fijn was geweest. Ik had op dat moment namelijk een verantwoordelijke baan als accountant, waarbij ik projecten bij bibliotheken leidde. In de auto onderweg naar huis dacht ik plotseling: Waarom ook niet? Hoeveel mensen van in de tachtig kijken uit het raam terwijl ze denken ‘had ik maar dit of dat gedaan?’ We besloten de gok te wagen.”

Bekendheid
Er volgde een paar goede jaren, waarbij Club Rodenburg tot in de wijde omtrek bekendheid genoot. “We organiseerden feesten waar mensen uit alle delen van het land op afkwamen”, vertelt Janice. “Als ik ergens op vakantie was en vertelde waar ik vandaan kwam, werd er gezegd: ‘Dat is toch waar Club Rodenburg zit?’”
Eind 2018 gebeurde wat niemand voor mogelijk had kunnen houden. “In die periode werd er door undercoveragenten een pilletje ontdekt”, blikt Janice terug. “De burgemeester van West Betuwe was meedogenloos. De drank- en horecavergunning werd direct ingetrokken. De burgemeester besloot de vergunning zelfs voor vijf jaar in te trekken. Een ongelooflijk zware maatregel. Er volgden jaren van juridische strijd. Als je je bedenkt dat het zelfs lukt om in een gevangenis drugs te krijgen, hoe kunnen wij dan alles tegenhouden? Iets daarvoor waren we door de rechter nota bene op de vingers getikt omdat we te streng zouden fouilleren. Dit had voor ons enorm grote gevolgen, zowel zakelijk als privé.”

Groen licht
Remke en Janice geven aan deze periode graag achter zich te laten en juist naar de toekomst te willen kijken. “Nu we weer groen licht hebben, zetten we alle zeilen bij om ons bedrijf opnieuw op de kaart te zetten”, benadrukt Remke. “Ons eerste feest sinds de sluiting, Party Peepz, en het feest dat die week erna plaats vond, Froetyloops, waren heel snel uitverkocht en dat gaf ons weer goede moed. Voor wat betreft feesten zijn wij gelukkig dus niet buiten beeld geraakt, maar we willen ook laten zien wat we in huis hebben voor de zakelijke markt. Mensen verwachten niet snel dat een club ook de zakelijke markt kan bedienen, maar wij bewijzen het tegendeel!”

Zakelijke bijeenkomsten
Club Rodenburg heeft vier zalen, waar de mogelijkheden volgens Remke eindeloos zijn. “Je kunt het zo gek niet benoemen of wij kunnen het regelen. Ons personeel dat vaak al jaren hier werkt, weet wat er van ze verwacht wordt en we hebben alles in eigen beheer tot de keuken en de parkeerplaats toe. Ik durf met een gerust hart te zeggen dat wij als locatie het beste geluid van Nederland hebben. Ook heeft elke zaal eigen verwarming, airco, beamers enzovoort. Bovendien zijn wij vele malen goedkoper dan andere grote locaties in het land. Niets is ons te gek. We hebben hier zelfs een autodealer gehad die complete auto’s naar binnenreed. Ook productpresentaties kunnen hier uitstekend plaatsvinden. Zo was er een tijdje terug een Italiaanse fabrikant van meubels die hier vier dagen lang meubels neerzette voor de inkopers. Op een beurs in een groot beursgebouw komt maar tien procent voor jou. Hier komt iedereen gericht.” Ook voor vergaderingen en bedrijfsfeesten kun je terecht bij Club Rodenburg. “Denk aan een vergadering van tien personen, maar ook voor een bedrijfsfeest voor duizend man draaien we onze hand niet om. Hoe fijn is het dat je hier eerst kunt vergaderen en daarna in de grote zaal een feest kunt geven? Wij kunnen hierbij alles uit handen nemen van het vervoer tot het regelen van een deejay en noem maar op. Maar we komen ook op locatie. Wij zien niets als een probleem, maar juist alles als een uitdaging!”

Lokaal
Club Rodenburg zoekt bij het organiseren van bijeenkomsten en evenementen graag de samenwerking met lokale ondernemers. “Wanneer we naar de catering kijken, komt alles hier uit de buurt”, legt Janice uit. “Wij hechten er veel waarde aan dat middenstanders elkaar helpen. Het vlees komt van de lokale keurslager of wanneer de klant lamsvlees wil, kiezen we voor Polderlam uit Zuilichem. Groenten en fruit komen van de plaatselijke groenteboer. Niets van het eten wat we hier voorschotelen, komt van de groothandel. Als ik zelf ergens naartoe ga, wil ik dat het eten goed is. Dat willen we ook voor onze gasten.”
Ook wanneer gasten blijven overnachten, wordt er gekozen voor lokale ondernemers. “Wij werken veel samen met lokale bed & breakfasts en hebben een speciale regeling met Van der Valk. Eigenlijk zijn we van alle markten thuis.”

Ambities
Janice en Remke hebben heel veel ambities voor de toekomst, waarbij zij graag willen laten zien dat je in Nederland ook een club kunt runnen op een eerlijke en legale manier. “De meeste eigenaren van clubs staan met een grote fles champagne op het podium om te laten zien wie ze zijn”, aldus Janice. “Wij rijden nog steeds normale auto’s en als het heel druk is, springen wij waar nodig bij. Ook als er een overstroming bij de toiletten is, trek ik mijn laarzen en handschoenen aan om te helpen. Mijn kinderen staan in de weekenden bij de garderobe en mijn tachtigjarige vader helpt graag met het sorteren van de flessen. Kortom, wij hebben hier een echte ‘hands on’ mentaliteit.”
Janice en Remke willen van Club Rodenburg een plek maken waar jong en oud zich kan vermaken, zowel particulier als zakelijk. “Daar werken we met het hele team keihard voor", benadrukt Janice. "Als ik ‘s avonds op de werkvloer sta en al die blije gezichten zie dan denk ik: Ja, hier doe ik het voor!”
 
www.clubrodenburg.nl
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by