Nieuws

17-06-2019 10:46

FruitMasters kiest voor zonnepanelensysteem van SolarComfort

Fruitcoöperatie FruitMasters installeert zonnepanelen op haar daken in Geldermalsen. Bijna 7000 zonnepanelen gaan jaarlijks meer dan twee miljoen kWh energie opwekken. Dorpsgenoot SolarComfort, onderdeel van JCVANKESSEL Groep, verzorgt de realisatie van het zonnepanelensysteem.

Rinie Evertse, bedrijfsleider bij SolarComfort, is vanzelfsprekend blij met de opdracht. “Een systeem van deze omvang is zelfs voor ons erg bijzonder. Als bedrijf zijn we vooral trots op onze degelijke en betrouwbare naam in de regio. Bovendien onderhouden we als onderdeel van JCVANKESSEL Groep nauwe banden met de fruitsector. Daar gaat FruitMasters nu ook de vruchten van plukken.”

Lokaal uithangbord
In totaal gaat het om 6893 zonnepanelen, die samen meer dan twee miljoen kWh energie opwekken. Een duurzaam statement van FruitMasters, maar ook een lokaal uithangbord voor SolarComfort, aldus Evertse. “Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs zijn we als winnaar uit de bus gekomen. Straks ziet de hele regio dat we dit soort omvangrijke systemen kunnen realiseren.”

Beheer en onderhoud
Zodra het imposante systeem aangelegd is, blijft SolarComfort bij het project betrokken, vertelt Evertse. “Ons zusterbedrijf SolarTek zorgt na de realisatie voor het beheer en het onderhoud van het systeem. Daar werken specialisten die onze garanties van performance blijven waarmaken. Ook na de aanleg blijven we dus nauw bij de duurzaamheidsambities van FruitMasters betrokken.”

Revitalisering
Op woensdag 5 juni vond de officiële ondertekening van het samenwerkingscontract tussen FruitMasters en SolarComfort plaats. In werkelijkheid zijn de eerste werkzaamheden bij het fruitsorteringsbedrijf echter al van start gegaan: zusterbedrijf JCVANKESSEL revitaliseert momenteel het middengebied van de fruitcoöperatie. Hiervoor brengt het 2500 m2 aan panelen aan op de wanden en plafonds rondom de zachtfruitsortering.


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement