Nieuws

15-10-2019 15:32

Verbeterpunten met betrekking tot de samenwerking en communicatie binnen het team / afdeling / bedrijf

Teamdynamiek speelt een steeds crucialere rol in de prestaties. Het is uitermate belangrijk dat mensen lekker kunnen werken met elkaar. Uit ervaring blijkt dat een goede teamdynamiek de productiviteit wel met zo’n 30% kan vergroten. Ter verbetering van de samenwerking binnen het team, alsmede de samenwerking en communicatie met andere teams zouden wij bijvoorbeeld het volgende kunnen adviseren.

Uitgangspunten:
Onderstaande intensieve bijeenkomsten vinden wekelijks plaats en duren ongeveer twee uur.
Afhankelijk van het onderwerp wordt iedere bijeenkomst begeleid door een of meer specialisten van Totaalcoaching.
De deelnemende teams kunnen worden verdeeld in verschillende groepen van ongeveer 15 mensen. De daadwerkelijk invulling zal in goed overleg plaatsvinden. Net als het tijdstippen en datums.

Week 1
Deze week staat in het teken van het in beeld brengen van karakters, rollen en competenties van de deelnemers.
Voor de leden van het MT vindt een extra sessie plaats, waarin de verschillende leiderschapsstijlen aan de orde komen.
Week 2
Verschillende oefeningen om onbewuste patronen te ontdekken en bespreekbaar te maken. Mensen zijn zich lang niet altijd bewust van zichzelf en de wijze van omgaan met anderen.
Week 3
Communiceren kun je leren. Hoe communiceer je onderling zonder aanvallen. Wat zijn zoal de valkuilen? Kan het ook op een andere manier.
Oefeningen op het gebied van gesprekstechniek en presenteren.
Week 4
De missie van het bedrijf in zijn algemeenheid en de vestiging in het bijzonder volgens de directie en volgens de medewerkers. Dit doen we in twee stappen. Stap 1 in de vorm van een zogenaamde “stille discussie” en de tweede stap een normale discussie onder leiding van een ervaren discussieleider/coach.
Week 5
Interne discussie over verbeteringen, veranderingen en knelpunten binnen het team en tussen de teams onderling, op een positieve, niet aanvallende, maar constructieve wijze.
Week 6
Bespreking van alle voorstellen, aanbevelingen, verbeteringen etc uit voorgaande sessies. Heel concreet over wat er wel en wat er niet gerealiseerd kan worden. En vooral ook een beargumenteerde uitleg van hetgeen aan de orde komt.
Week 7 
Afronding, conclusies en praktijkervaringen. Is er daadwerkelijk iets veranderd? Hoe staat het bijvoorbeeld met de samenwerking, de werkdruk en de sfeer.

Bovenstaande aanpak is altijd maatwerk voor een specifieke afdeling of bedrijf en gebaseerd op gedegen vooronderzoek. Alleen dan is het mogelijk om in korte tijd significante resultaten te behalen. Dit onderzoek zal ook de basis vormen voor het inzetten van aanvullende mogelijkheden.

Aanvullende mogelijkheden:
Workshops over onderwerpen als stresspreventie, mantelzorg en omgang met ernstige ziekten.

Individuele coaching ter voorkoming van ziekteverzuim of herstel.

Coaching ter verbetering van leiderschapsstijlen en vaardigheden.

Deze training wordt verzorgd door:
Diverse specialisten van Totaalcoaching

Kosten
Gelet op de diversiteit van de wensen en mogelijkheden zullen wij voor deze training altijd een offerte op maat aanbieden.
Voor meer informatie bel Peter Zaal tel +31(0)757112820 / +31(0)620712438 of mail pzaal@totaalcoaching.nl



 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by