Nieuws

02-03-2020 14:47

‘What doesn’t kill you, makes you stronger’ klopt echt!

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen het leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Hoe kom je als mens door zo’n moeilijke periode heen en kun je er zelfs sterker uitkomen? Hoe ben je de rest van je leven niet blijvend kwetsbaarder, maar gebruik je een zware periode om jezelf en je eigen krachten beter te leren kennen?

Daarover gaat het boek PostTraumatische Groei – Sterker door ellende dat 16 maart uitkomt.  
Dat levert een baanbrekend nieuw inzicht: mensen kunnen door heftige ervaringen juist groeien en sterker worden dan daarvoor! Anja Jongkind en Greet Vonk deden er wetenschappelijk onderzoek naar bij mensen met een burn-out en dat heeft geleid tot publicatie in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift.

Anja en Greet hebben vanuit bevlogenheid al jarenlang duizenden ‘afgeschreven’ mensen begeleid naar groei. "Toen we dit fenomeen wetenschappelijk onderzochten, kwamen we bij PostTraumatische Groei en konden we een naam geven aan wat we al jarenlang deden. We willen dit delen met iedereen die ellende in allerlei vormen, zoals burn-out, scheiding, ontslag of andere tegenslag meemaakt of mee heeft gemaakt. Dit om hoop te bieden en ook mensen handvatten te geven om hun eigen groei mogelijk te maken."

www.sterker-door-ellende.nl

 


 
 

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement