Nieuws

05-03-2020 14:10

Travel Store: Sinds 1975 de wereld aan reizen

Het jaar 2020 is een bijzonder jaar voor de familie Visch uit Gorinchem. Exact 45 jaar geleden startten Hugo en Janny Visch het Gorcums Reisburo en tot op de dag van vandaag wordt het bedrijf gerund door de familie. Inmiddels door de zonen Frank en Ron Visch. CEO Frank Visch vertelt hoe het 45 jaar geleden allemaal is begonnen.

“Begin jaren 70 werkte mijn moeder bij de ANWB in Den Haag. Ze deed daar ervaring op op het gebied van vakantieadvies en merkte al snel op dat de vraag naar vliegvakanties toenam. Mijn vader was destijds een commerciële autoverkoper bij Citroën. Op 6 januari 1974, de laatste autoloze zondag van Nederland, speelde Feyenoord tegen Go Ahead Eagles in Deventer. Mijn ouders organiseerden samen het vervoer per bus voor vrienden, om zo toch de wedstrijd te kunnen zien. Het idee om reizen te verkopen was hiermee geboren en een jaar later, in februari 1975, openden ze samen een eigen reisbureau: Gorcums Reisburo, aan de Concordiaweg in Gorinchem.”
 
Het hoofdkantoor is daar nog altijd gevestigd. In de loop der jaren groeide de welvaart en het aantal vliegreizen nam steeds meer toe. In 1986 werd de IATA certificering behaald en werd het officieel KLM agent. Hiermee mochten officieel vliegtickets uitgegeven worden en de zakenreisafdeling was geboren. Op de dag van vandaag hebben nog geen twintig reisbedrijven in Nederland deze licentie, welke garant staat voor betrouwbaarheid en professionaliteit.
Ook het bedrijf breide uit met verschillende kantoren en merknamen. Inmiddels staan de broers Frank Visch en Ron Visch aan het roer en hebben ze op 1 november 2019 alle kantoren in een nieuw jasje gestoken en het de naam Travel Store gegeven. “Het is belangrijk om met de tijd mee te gaan. Door met één duidelijk merk naar buiten te treden, is er meer eenheid en zorgen we voor nog meer service naar de klanten toe.”

Vandaag de dag behoort Travel Store tot de grootste zelfstandige reisbedrijven van Nederland. Het bedrijf telt twee zakenreisbureaus (Travel Store Business) in Gorinchem en Dordrecht en vijf vakantie reisbureaus in Gorinchem, Leerdam, Hardinxveld en Dordrecht. Voor zowel de zakenreis als de privévakantie kan men bij ons terecht. Wilt u als ondernemer een groeps- of incentivereis organiseren? Ook dan is Travel Store uw bestemming. Wij verzorgen groepsreizen en incentivereizen op maat. Onze kracht? Persoonlijke aandacht voor iedereen!

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement