Nieuws

07-03-2022 17:10

SprintWerkt brengt hulpgoederen naar Polen

SprintWerkt uit Dodewaard voelt zich als uitzendbureau gespecialiseerd in arbeidsmigranten geroepen om hulp te bieden aan de Poolse grens waar Oekraïense vluchtelingen gestrand zijn en voegde onlangs daad bij woord. Vorige week startte SprintWerkt een inzamelingsactie om pakketten te kunnen samenstellen voor Oekraïense vluchtelingen. Sandra Mansury en Kamila Slowik zijn namens SprintWerkt naar Polen afgereisd en hebben de goederen ter plekke overhandigd.

"Op een avond zag ik een item op de televisie over gezinnen die werden opgevangen in Polen door het Rode Kruis", licht Kumar Spaans, operationeel directeur van SprintWerkt toe. "Sandra had al aangegeven spullen te willen inzamelen voor een extern contact die dit zou vervoeren. Nadat ik deze beelden zag dacht ik waarom doen wij dit niet zelf? Het past bij onze bedrijfsfilosofie en onze manier van handelen. Niet praten maar doen!"

Saamhorigheid
Binnen twee dagen waren volgens Spaans al zoveel goederen ingezameld, dat er niets meer bij kon in de bus. "Sandra en Kamila overhandigden de goederen bij een locatie van het Rode Kruis in Polen, van waaruit noodpakketten overhandigd worden aan de opvangcentra en in Oekraïne. Wat zij daar aantroffen waren enorm veel bussen uit Duitsland, ook vol met goederen voor mensen in nood en een grote saamhorigheid onder hulpverleners."

Succes
Volgens Spaans was de actie een groot succes. "Het brengt saamhorigheid op allerlei verschillende soorten manieren en het doet een hoop met onze groepsdynamiek. Vragen als 'Hoe kunnen wij zo snel mogelijk helpen?' 'Wie gaat er naartoe?' 'Waar moeten wij terecht met onze goederen?' speelden daarbij een belangrijke rol. Uiteraard ben ik enorm trots op de manier hoe wij dit als organisatie hebben gedaan. Dit was echt teamwork."
Op de vraag of er een vervolg komt antwoordt Spaans: "Afhankelijk van de behoefte die er is. Er is inmiddels ruim voldoende kleding voorhanden, maar men heeft vooral behoefte aan tandpasta, pleisters, luiers, verzorgingsproducten, toiletpapier, voedsel met een lange houdbaarheid en dekens. Als wij dit kunnen inzamelen gaan wij zeker nog een keer."

www.sprintwerkt.nl


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement