Nieuws

14-07-2022 08:44

Bijeenkomst Dameszaken op 29 september: 'Proef aan de politiek'

Dameszaken is dé businessclub voor de ambitieuze, werkende vrouw uit regio Rivierenland. De businessclub (een initiatief van Bierman Advocaten) richt zich op het inspireren en verbinden van vrouwen uit de regio door ieder kwartaal een event te organiseren dat in het teken staat van relevante maatschappelijke thema’s. Zo hebben Gwenda Nielen (oud-luitenant-kolonel binnen Koninklijke Landmacht), dr. Stefan van Rooijen (arts en doctrepeneur) en Tisha van Lammeren (CCO T-Mobile Nederland) hun kennis en ervaringen al met de dames van Dameszaken gedeeld. Ook komend seizoen komen er weer mooie thema’s aan bod, zoals “Proef aan de politiek!”.

Drijvende krachten
Marlous Bak-Groen (Eerlijk & Beter Personeelsdiensten), Annemarie Carpaij en Cynthia Gnidtke-Hoebink (beide Bierman Advocaten) zijn de drijvende krachten achter deze businessclub. Dameszaken is er niet alleen voor vrouwelijke ondernemers, maar ook voor dames in loondienst die anderen willen ontmoeten en zich verder willen ontwikkelen. De club is trots op de diversiteit aan trouwe deelnemers. Niet alleen qua professie, maar ook qua gezonde leeftijdsmix.


Vrouwen ondervertegenwoordigd in de Nederlandse politiek
Op 29 september 2022 organiseert Dameszaken haar volgende bijeenkomst met het thema “Proef aan de politiek!”. Reden voor dit thema? In 1918 is Suze Groeneweg de eerste vrouw in de Tweede Kamer. Ruim 100 jaar later zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. Zo heeft Nederland nog nooit een vrouwelijke minister-president gehad
. “The sky is the limit en we zijn een voorstander van meer dames in de politiek, maar je hoeft je aan het einde van de avond natuurlijk niet meteen verkiesbaar te stellen”, aldus de dames van Dameszaken met een knipoog. Tijdens het event, dat bij SIXX Skybar in Tiel zal plaatsvinden, zal niemand minder dan Corry van Rhee - Oud Ammerveld (waarnemend burgemeester bij gemeente Druten) de deelnemers wegwijs maken in het politieke werkveld en daarbij haar eigen ervaringen delen.

Meer informatie over Dameszaken en de komende bijeenkomsten, vind je op de website: www.dameszaken.com


Op de foto (vlnr) Annemarie Carpaij, Cynthia Gnidtke-Hoebink en Marlous Bak-Groen.
Fotografie: Seijbel Photography

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement