Nieuws

29-07-2022 12:03

Het belang van een snelle zakelijke internetverbinding

Bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel en stabiel internet. Websites maken of bezoeken, e-mailen, videobellen, werken in de cloud - bijna alles gebeurt online. Een instabiele of langzame internetverbinding kan dan ook grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. Daarom vertellen we je in dit artikel over het belang van een snelle, zakelijke verbinding en hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken.


Videobellen en online samenwerken
Stel je voor dat je met een belangrijke klant of opdrachtgever en verscheidene collega’s in een videogesprek zit en jullie internet kan het niet aan, met een haperend gesprek tot gevolg. Zowel in een zakelijk gesprek als tijdens communicatie met een klant is dit niet professioneel en zeker niet het visitekaartje dat je als bedrijf af wilt geven.


Snel en stabiel internet op de hybride werkplek is daarom van groot belang voor een prettige samenwerking tussen collega’s en met klanten. Wil je bijvoorbeeld online tegelijk aan documenten kunnen werken via programma’s als Google Drive of Office365, dan is een sterke internetverbinding zelfs essentieel.


Het voordeel van dergelijke programma’s is dat je altijd bij de documenten kunt, ongeacht op welk apparaat je werkt. Het is daarom steeds gangbaarder voor bedrijven om dergelijke online mogelijkheden te benutten. Maar omdat in dit geval alles online staat, wil je natuurlijk altijd snel internet zodat je overal bij kunt en efficiënt kunt werken.


Overal en altijd goed bereikbaar
Door de coronacrisis zijn steeds meer mensen hybride gaan werken: deels thuis en deels op kantoor. Daardoor is het nog belangrijker geworden om overal goed bereikbaar te zijn voor collega’s werknemers of klanten. Even bellen vanaf de thuiswerkplek of via je telefoon in de trein een document raadplegen. Het klinkt velen waarschijnlijk bekend in de oren. Een zakelijk telefoon abonnement biedt daarom een passende aanvulling voor jezelf en je werknemers op een snelle zakelijke internetverbinding.


Het regelen van een zakelijk abonnement voor je werknemers betekent overigens niet dat je altijd een smartphone erbij hoeft te kopen. Het ligt er maar net aan wat je onderling afspreekt. Veel smartphones hebben inmiddels namelijk de mogelijkheid om twee simkaarten tegelijk te gebruiken. Dit houdt in dat je met zo’n smartphone zowel met een privé-abonnement als een zakelijke simkaart kunt bellen en internetten. Zo hoeven bereikbaarheid en een snelle verbinding geen grote kostenpost te zijn!
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement