Nieuws

13-10-2022 16:13

77,6% van de Nederlanders kan moeilijke wachtwoorden niet onthouden

Iedereen irriteert zich bij het bedenken, onthouden en invoeren van moeilijk te raden wachtwoorden. 77,6% van de Nederlanders vindt wachtwoorden moeilijk te onthouden terwijl 89,2% een makkelijk te raden of te achterhalen wachtwoord heeft waarbij 8% van alle wachtwoorden reeds gelekt is. ID Control helpt u met een gemakkelijke tool bij het beheer van uw gebruikersnamen, wachtwoorden en andere geheimen (bijv. creditcard gegevens) zodat u ze niet meer hoeft te bedenken, onthouden en invoeren op uw computer, laptop, tablet of mobiel.

https://idcontrol.pw is een wachtwoord manager die voor u sterke wachtwoorden bedenkt, onthoudt, automatisch invult en checkt. Daarnaast rapporteert de ID Control Password Manager of ze gelekt zijn op het Dark Web en/of vaker en/of te lang en/of eerder door u gebruikt worden en/of te eenvoudig door u bedacht zijn. Bovendien zijn ze alleen door u toegankelijk via een mobiele app en/of browser plug-in met unieke biometrische en/of MFA sleutel via uw mobiele telefoon. Organisaties betalen hiervoor 3,50 Euro per gebruiker per maand, terwijl de oplossing gratis aangeboden wordt voor particulier gebruik. Speciaal in de maanden oktober en november houdt ID Control een Cyberweerbaarheidscampagne i.s.m. de overheid. Het MKB krijgt daarbij de mogelijkheid om gratis een workshop Dataprotectie Volwassenheid bij te wonen op 27 oktober 2022 en/of met 50% subsidiekorting, dus voor maar 1,75 Euro per gebruiker per maand, deze wachtwoord manager aan te schaffen.

Hans Kortekaas van https://idcontrol.pw geeft aan dat voor 85% van de Nederlanders die hun wachtwoorden niet regelmatig wijzigen, terwijl ze in 8% van de gevallen gelekt, zijn de wachtwoord manager de oplossing is. Niet voor niets zijn gelekte of te makkelijk te raden wachtwoorden de nummer 1 om in te breken bij organisaties. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het wachtwoord “Welkom2020”, waarmee het Hof van Twente criminelen wel heel gemakkelijk het netwerk binnen liet. Particulieren kunnen de wachtwoord manager gratis en eenvoudig downloaden en gebruiken. Voor organisaties geldt een tarief van 3,50 Euro per gebruiker per maand. Het Nederlandse privacy en cybersecurity bedrijf ID Control levert de wachtwoord manager vanuit ISO 27001 gecertificeerde en milieuvriendelijke Europese datacenters. Zij bedient haar klanten samen met een landelijk dekkend netwerk van cybersecurity en privacy partners.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Susan de Wolf op telefoonnummer 0888 SECURE (732873).

ID Control Solutions
https://idcontrol.pw
info@idcontrol.com

Bronnen:
* Cybersecurity onderzoek Alert Online 2022
* Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag : “Veilige toegang en verantwoord delen: Psychologische determinanten van veilig wachtwoordgedrag en het veilig online delen van persoonsgegevens”
* De Volkskrant (de week in Tech) (19/03/2021)

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by