Nieuws

08-11-2022 13:07

Betuwse krenkelaars in Museon Den Haag

Wist je dat je energie krijgt van appels? Deze maand presenteerde Museon-Omniversum het Festival “You’ve got the Power” met een workshop over het opwekken van energie uit … appels! De Fruitmotor stelde de Betuwse krenkelaar appels van
Voedselbos Lingehout beschikbaar voor deze innovatieve actie.

Energie is een onderwerp dat ons allemaal dagelijks bezighoudt, we kunnen niet zonder. Daarom presenteerde Museon-Omniversum het festival 'You’ve got the Power' waar alles draait om het ontdekken van nieuwe creatieve initiatieven en technische innovaties rondom vuur, licht, warmte en elektriciteit.

Zelf gingen ouders en kinderen ook aan de slag met het opwekken van energie uit appels in de techniekworkshop. Want ja, ook dat is mogelijk! De krenkelaars, appels met een plekje of een vlekje, kwamen uit de appelgaard van Voedselbos Lingehout uit Geldermalsen, georganiseerd door De Fruitmotor. Kinderen gingen aan de slag met appels, zinkplaatjes, koperdraden en stroomdraadjes en lieten een led lampje branden op deze appelbatterij! Het was een enorm succes, zo’n 20.000 ouders en kinderen gingen aan de slag met het opwekken van energie uit de Betuwse appels.

Het is enorm druk geweest en er was ook veel interesse in het circulaire verhaal rondom de Krenkelaar Appelsprankel en Appelcider van De Fruitmotor, laat Museon-Omniversum weten.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by