Nieuws

25-04-2023 13:16

Plieger Groep breidt uit met verduurzamingsstart-up hoomie

Verduurzamingsstart-up hoomie gaat verder als onderdeel van de Plieger Groep. Met deze stap geeft de Plieger Groep gevolg aan haar ambitie om installateurs zo veel mogelijk te ontzorgen, zodat zij 100% van hun tijd bezig kunnen zijn met het installeren van warmtepompen en andere duurzame installaties.

Volledige ontzorging
“Installateurs van warmtepompen en zonnepanelen zijn nu vaak veel kostbare tijd kwijt aan het geven van advies, het maken van voorstellen en het inkopen van de producten”, vertelt Paul Willems, algemeen directeur van hoomie. “Hierdoor hebben zij minder tijd over om deze producten te installeren en dat zit de energietransitie in de weg.”
Hoomie speelt in op dit probleem door alle werkzaamheden, met uitzondering van de schouw en de installatie van de producten, van de installateur over te nemen. “De installateur komt pas in beeld als er een voorlopig voorstel is getekend. Op die manier heeft hij veel meer zekerheid dat een aanvraag ook echt een opdracht wordt.”
Er zijn veel platformen die consumenten adviseren over het verduurzamen van hun woning. Hoomie doet dat met klanten van de installateur zelf. Daarmee verlaagt hoomie de administratieve druk op installateurs, in plaats van dat zij er werk bij krijgen. In principe kan iedere installateur die gecertificeerd is om warmtepompen te installeren met hoomie samenwerken.

Ingewikkelde markt
Met de overname van hoomie zet de Plieger Groep een belangrijke stap in het ontzorgen van haar klanten: de kleine en middelgrote installateurs. Met name de markt van warmtepompen blijkt ingewikkeld, voor zowel consument als installateur.
Het verkooptraject van een warmtepomp is om verschillende redenen lang. Omdat warmtepompen wel een belangrijke rol spelen in de energietransitie, ziet de Plieger Groep het als haar verantwoordelijkheid hierop in te spelen. Door hoomie toe te voegen, wordt de verkoop ondersteund, de productlevering op gang gebracht en worden consument en installateur ontzorgd.
Koert Huisman, CEO Plieger Groep: “De energietransitie wordt afgeremd door de beschikbare installatiecapaciteit. Onze klantgroep heeft daardoor z’n handen vol aan de verduurzaming van Nederland, terwijl de wachttijden voor consumenten oplopen. Door onze klanten te helpen met advies, verkoop en inkoop, kunnen zij zich richten op het werkelijke installatiewerk en daarmee ook hogere omzetten realiseren.”

Langere samenwerking
Hoomie werkt al sinds de oprichting in 2020 samen met de Plieger Groep op het gebied van logistiek. Inmiddels werken er elf mensen aan de ontwikkeling van de software, het adviseren van consumenten en het begeleiden van installateurs. Hoomie is net als ThermoNoord en Memodo toegevoegd aan de Plieger Groep en blijft als zelfstandig bedrijf opereren. “Het is hoomie in korte tijd gelukt een ambitieus concept succesvol in de markt te zetten. Mede dankzij deze vliegende start en onze gedeelde ambities gaan we met vol vertrouwen de toekomst in, richting een duurzaam Nederland", aldus Koert Huisman.

Verder groeien
Door investeringen in voorraad en verdere digitalisering is de verwachting dat de omzet van hoomie het komende jaar vervijfvoudigt. “Deze overname is een prachtige stap voor onze groeiplannen”, aldus Paul Willems. “Als onderdeel van de Plieger Groep kunnen we nieuwe diensten ontwikkelen waar installateurs van profiteren, zoals het opbouwen van een voorraadpositie voor bepaalde systemen.”
Meer informatie : www.plieger.nl en www.hoomie.online .
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by