Nieuws

24-05-2023 19:13

Techniekdag Rivierenland met truckspel logistiek

Logistics Valley Rivierenland was onlangs een van de deelnemers aan de Techniekdag Rivierenland. In de bedrijfshal van Hak in Tricht stonden aanstaande chauffeurtjes in de rij.

Niet alleen rijden met de truck, ook laden en lossen en het volgen van de laadbrief kwamen voorbij bij het spel voor kinderen in de stand van #LogisticsValleyRivierenland op de Techniekdag Rivierenland in Tricht.

Het is de praktijk zoals velen in logistiek en transport die kennen en een mooie kennismaking voor de jeugd tot 14 jaar met de sector. Een team van PressPlay uit Nijmegen stond de kinderen bij en had de opgaven met hijskraan en trucks bedacht. PressPlay is verantwoordelijk voor de jaarlijkse Logistieke Roadshow op middelbare scholen in het gebied en voor de Roadshow Kids voor basisscholen.
De Techniekdag was een kans voor bijna veertig technische bedrijven, maar ook scholen, zich te presenteren aan de jeugd. Die kwam met vele honderden naar Tricht, vergezeld van een of meer ouders. Aan de poort werden 750 kinderen geteld. Het bleek vooral het vooruitzicht dingen te kunnen doen of maken dat de kinderen naar de Techniekdag bracht.

Een kleine greep van het gebodene: je kon er timmeren, solderen MIG-lassen, tegelen, chemie in de praktijk gebruiken, 3D-printen, autotechniek belijken, werken met keramische producten en ook gewoon smeden met vuur. Buiten stonden graafmachines die de kinderen mochten besturen. “Een prachtige manier om te laten zien dat technische beroepen interessant en mooi zijn om te leren en een carrière in op te bouwen en een mooie plek om al over verdere schoolkeuze na te denken”, aldus een van de medewerkers van ROC Rivor.

De Techniekdag Rivierenland is een initiatief van parkmanager Marcel van den Berg (Tiel en Culemborg) en Liset Nab van Riverland Tech Explorers, de organisatie die techniek uitdraagt op scholen in Rivierenland. De bekostiging van de Techniekdag, waarbij ook VNO-NCW is betrokken, komt van de Coöperatie Medel, OCT, gemeenten, project RW POA van het regiobestuur en sponsors als Rabobank.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by