Nieuws

28-03-2024 09:41

6 Voordelen van zakelijke zonnepanelen

Gelukkig is de energiecrisis voorbij, maar om je bedrijf soepel te laten lopen, kun je het best zo min mogelijk afhankelijk zijn van de energiemarkt. Zelf energie opwekken is daarvoor de perfecte oplossing. Zonnepanelen en een zonneboiler van de technische groothandel zijn daar een topkeuze in. De voordelen hiervan voor je bedrijf zijn echt de moeite waard en die leggen we je hier uit.

Financieel voordeel

Een groot pluspunt van zonnepanelen voor je bedrijf is hoeveel geld je ermee kunt besparen. Als je zelf energie opwekt, gaat je energierekening flink omlaag. Ook mooi meegenomen: de kosten voor het kopen en plaatsen van de zonnepanelen kun je aftrekken van de belasting. Aan het eind van het jaar betaal je dus minder belasting.

Subsidies en stimuleringsregelingen

Naast het besparen van geld, zijn er ook allerlei subsidies en financiële voordelen voor bedrijven die zonnepanelen installeren. Je kunt denken aan vergoedingen voor de stroom die je teruglevert aan het net, belastingvoordeel bij het investeren, en zelfs speciale subsidies voor groene investeringen. Deze extraatjes maken het investeren in zonnepanelen nog interessanter voor je bedrijf.

Lange termijn

Zonnepanelen zijn nu een stuk goedkoper dan 10 jaar geleden. Je betaalt gemiddeld €1,26 per Wattpiek. Zelfs zonder subsidies zijn zonnepanelen een topinvestering. Ze leveren nog steeds een hoog rendement op, mede dankzij de steun vanuit de overheid voor bedrijven en zelfstandigen. Ondanks dat de regels vaak veranderen en de subsidies voor zonnepanelen langzaam minder worden, is investeren in zonnepanelen nog steeds een slimme zet. Gemiddeld kun je rekenen op een rendement van 14%, wat veel hoger is dan de meeste andere spaar- of investeringsopties. Daarnaast krijg je vaak een productiegarantie die tot 25 jaar na installatie tot 80% van het rendement verzekert!

Teruglevering aan het elektriciteitsnet

Een ander voordeel van zonnepanelen voor je bedrijf is dat je de stroom die je niet gebruikt, kunt verkopen. Als je meer energie opwekt dan je nodig hebt, koop het energiebedrijf die extra stroom van je. Dat betekent meer geld voor je bedrijf en je helpt ook nog eens mee aan een groenere wereld.

Duurzaam imago en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Tegenwoordig vinden steeds meer mensen en bedrijven het belangrijk om goed voor de planeet te zorgen. Als jouw bedrijf zonnepanelen neemt, laat je zien dat je serieus bezig bent met het verminderen van je impact op het milieu. Dit kan zorgen voor een beter imago bij je klanten en partners, maar het laat tevens ook zien dat je je maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Onafhankelijkheid van de energiemarkt

Tot slot geven zonnepanelen je bedrijf een stukje vrijheid en zekerheid voor de toekomst. Als je je eigen energie opwekt, ben je minder afhankelijk van de grillen van de energiemarkt en sta je sterker bij mogelijke energiecrises of prijsstijgingen. Dit geeft je bedrijf meer controle en stabiliteit in een wereld die constant verandert. Heeft jou bedrijf al zonnepanelen?
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by