Binnenkort: Omgekeerd inzamelen in de gemeente Druten

9 jaar geleden
9 jaar geleden
Om nog meer afval te scheiden, verandert voor inwoners van de gemeente Druten in het najaar van 2016 de afvalinzameling. Vanaf dan breiden we de succesvolle proef ‘omgekeerd inzamelen’ uit Afferden en Deest uit naar de hele gemeente Druten. Afvalsoorten die als grondstof hergebruikt worden haalt Dar bij de inwoners op. Restafval brengen inwoners zelf weg naar een ondergrondse container bij hen in de buurt. Door afval goed te scheiden wordt het gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Het doel is gezamenlijk nog meer afval scheiden en dus meer grondstoffen inzamelen.
 
Veranderingen
Inwoners die in een woning met een tuin wonen, ontvangen een extra container voor plastic+ (grijs met oranje deksel) en oud papier en karton (grijs met blauwe deksel). Het gft-afval, plastic+ en het oud papier wordt gratis bij hen aan huis opgehaald. Als inwoners deze containers goed gebruiken, houden zij nog maar een kleine hoeveelheid restafval over. Het restafval kunnen inwoners 24 uur per dag, zeven dagen per week wegbrengen naar een ondergrondse container bij hen in de buurt. Op de website www.dar.nl/omgekeerdinzamelendruten vinden inwoners de voorlopige locaties van deze containers.
 
Voor het gebruik van de ondergrondse containers hebben inwoners een afvalpas nodig. Deze afvalpas ontvangen inwoners in september 2016. Inwoners betalen per keer dat ze een afvalzak inwerpen in de ondergrondse restafvalcontainer. Inwoners maken straks geen gebruik meer van de betaalde blauwe restafvalzakken. Het zelf wegbrengen van restafval naar ondergrondse containers met de afvalpas, geldt voor zowel inwoners van laag- als hoogbouwwoningen.
 
Inloopbijeenkomst
Op 6 en 9 juni organiseren Dar en de gemeente Druten tussen 19:30 en 21:00 uur een inloopbijeenkomst over omgekeerd inzamelen. De inloopbijeenkomsten vinden plaats in D’n Bogerd, Van Heemstraweg 53, Druten. Tijdens de inloopbijeenkomsten geven medewerkers van de gemeente Druten en Dar informatie en kunnen inwoners vragen stellen. Meer informatie over de inloopbijeenkomst is te vinden in de brief die inwoners ontvingen en op www.dar.nl/omgekeerdinzamelendruten.
 
Geslaagde proef met omgekeerd inzamelen
De gemeente Druten en Dar deden in de dorpen Afferden en Deest een proef met omgekeerd inzamelen. De proef was een succes. De hoeveelheid restafval is in Afferden en Deest nog maar 40 kilo per persoon per jaar. Dat zijn gemiddeld vijf afvalzakken per jaar. In de andere dorpen van de gemeente is dit nog 64 kilo. Omgekeerd inzamelen is dus zeker de moeite waard.

Meer informatie of vragen?
Meer informatie over omgekeerd inzamelen vinden inwoners in de folder die zij ontvingen of op www.dar.nl/omgekeerdinzamelendruten. Inwoners die geen folder hebben ontvangen kunnen contact opnemen met Dar. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via
024-3716000 of via info@dar.nl. 
Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Meest gelezen
Meest recent

Rivierenland Business nummer 3 2025

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Rivierenland Business is een uitgave van Van Munster Media