Testverslagen

Magazines | Rivierenland Business nummer 5 2012

renault master

Dealer: Van Kerkhof & Visscher

Stan Cornelissen: “Een enorme auto, die met name heel handig is als je grote dingen moet vervoeren. Wanneer je veel onderweg bent kun je hier onderweg ook zeer goed mee werken. Bovendien is er heel goed nagedacht over de plekken waar je iets op kunt bergen.”

Jurgen Versteegh: “We hebben nog nooit in een Renault gereden, maar de Renault Master bevalt goed. Bovendien is de auto in aanschaf helemaal niet zo duur.”

Jos Spithoven: “Wanneer je veel in- en uit moet stappen vind ik de instap iets aan de hoge kant. Het zicht op de weg is heel goed en er zijn voldoende veiligheidsvoorzieningen. Een gewillige auto waarmee je goed voor de dag kunt komen.”

Raymond Schuurman: “Hoewel ik ‘m wel wat zwaar vind sturen, geeft deze auto je wel een veilig gevoel doordat hij voorzien is van blindehoekspiegels. Door de grote laadruimte is deze bedrijfswagen ideaal voor het vervoeren van grote spullen.”

Bedrijfswagentestdag

Specificaties

Merk: Renault

Model: Master

Type: L2H2 T33 GB FWD 2.3 dCi FAP

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2299 cc

Vermogen: 100 pk

Koppel: 285 Nm

Verbruik: 8,2 L / 100 km

Topsnelheid: 143 km

Uitrusting: airconditioning, cruise control

Laadruimte: 10,8 m3

Verkoopprijs: Vanaf € 20.090,- (excl. BTW/BPM)

Leaseprijs : Op aanvraag

Vanafprijs: Vanaf € 20.090,- (excl. BTW/BPM)

Informatie: www.renault.nl / www.uwrenaultdealer.nl

Nissan NV200

Dealer: Visscher Nissan

Pieter Herremans: “Het comfort is goed en je voelt je ook veilig in deze auto. De afwerking mag van mij nog wel iets uitgewerkter. Ik vind het een echte no-nonsense wagen.”

John Vercouteren: “Voor onze werkzaamheden is de auto iets aan de kleine kant. Het rijgedrag is helemaal oké. Prettig vind ik dat hij flexibel en wendbaar is.”

Marieke Cornelissen: “Een compacte auto, die lekker zit en een handige achteruitrijcamera heeft. Het schakelen had wat mij persoonlijk betreft wel nog ietsje soepeler gemogen. Het is een leuke auto om te zien.”

Marc Tempel: “Een compact model met fijne stoelen en een stille motor. De instap vind ik een beetje lastig. Wel vind ik de prijs scherp voor de kwaliteit die geboden wordt.”

Gerrit van Dijk: “Ik vind dat de Nissan NV200 redelijk rijgedrag vertoont. Leuk is de achteruitrijcamera. Persoonlijk had ik graag meer laadruimte gezien. Toch is het al met al een leuke bestelauto voor kleine klusjes of voor het bezorgen van bestellingen.”

Specificaties

Merk: Nissan

Model: NV200

Type: VAN 4D 1.5L DCI 86PK ACENTA

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1461 cc

Vermogen: 86 pk

Koppel: 200 Nm / 1750

Verbruik: 5,1 L / 100 km

Topsnelheid: 158 km

Uitrusting: airconditioning, achteruitrijcamera

Laadruimte: 4,2 m3

Verkoopprijs: Vanaf € 12.125 (excl. BTW/BPM)

Leaseprijs : Op aanvraag

Vanaf Prijs: Vanaf € 12.125 (excl. BTW/BPM)

Informatie: www.nissan.nl / www.uwnissandealer.nl

opel vivaro

Dealer: Mulders Autobedrijf B.V.

John Vercouteren: “Dit is een comfortabele, compacte auto. De prijs-kwaliteitverhouding vind ik goed. Bovendien zijn er gunstige leasetarieven. Ik zou deze auto aanbevelen omdat hij economisch zeer verantwoord is.”

Jurgen Versteegh: : “Mijn eerste indruk van deze auto is goed. Het schakelen zou van mij wel iets soepeler mogen, maar hij rijdt lekker.”

Marieke Cornelissen: “Wij rijden zelf ook een Opel Vivaro, alleen dan met dubbele cabine. Het is een mooie auto, die prettig rijdt en van alle gemakken voorzien is. Zo is er zelfs een knopje voor het schakelen (zuinig rijden). Fijn is ook de grote laadruimte en de aanwezigheid van een zesde versnelling.”

Robert Jacobs: “Er zit een grote laadruimte in en je hebt goed zicht rondom. Hij heeft een mooie afwerking en een luxe bediening. Bovendien ligt de Vivaro goed op de weg. Met deze auto krijg je veel bus voor weinig geld.”

Specificaties

Merk: Opel

Model: Vivaro

Type: L2 H1

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2.0 cc

Vermogen: 90 pk

Koppel: 260 Nm

Verbruik: 1 op 14.4

Acceleratie: (0 tot 100km/u) 19 sec

Topsnelheid: 145 km/u

Uitrusting: Navigatie, radio, cd 30 BT en USB, Executive pakket, bijrijderstoel, achter deuren met ramen

Verkoopprijs: € 22.899,-

Leaseprijs : € 481,34,- (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: € 16.990,-

Informatie: w.kerkhof@mulders-gm.nl

Opel combo

Dealer: Mulders Autobedrijf B.V.

Pieter Herremans: “Een vlotte auto die direct stuurt en een goed comfort heeft. Ik voel me wel veilig in deze auto, alleen is de neus wat minder zichtbaar. Wanneer er bijvoorbeeld in hoogte verstelbare stoelen in gemonteerd zouden worden, zou dit opgelost zijn.”

Marc Tempel: “Hoewel ik even moest wennen aan de ietwat lage instap, is dit wel echt een auto waarbij je waar voor je geld krijgt. Hij is stevig en comfortabel en de laadruimte is mooi ruim. De afwerking is goed en er zit een fijne motor in. Een betrouwbare auto.”

Marleen van Lith: “Wat fijn is aan deze auto, is dat hij in de standaarduitvoering ook al heel compleet is. Wil je hem verder uitbreiden dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Het is een ruime bedrijfswagen van waaruit je goed zicht op de weg hebt.”

Jos Spithoven: “Deze auto rijdt lekker vlot en schakelt goed. Hoewel de garantietermijn van mij persoonlijk iets langer zou mogen en ik verstelbare stoelen in deze auto mis, zou ik beslist met deze auto bij de mensen aan durven komen.”

Raymond Schuurman: “Dat de auto aangeeft wanneer je moet schakelen en blindehoekspiegels heeft is fantastisch. Hij heeft een vlotte rijstijl en stuurt licht. Hoewel de bagageruimte wat mij betreft iets groter kan, is het wel een ruime auto die geschikt is voor kleine klussen.”

Specificaties

Merk: Opel

Model: Combo

Type: L2 H1

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.600 cc

Vermogen: 105 pk

Koppel: 290 Nm

Verbruik: 1 op 19.2

Topsnelheid: 164 km/u

Uitrusting: BE pakket, reserve wiel, airco,

radio + stuurwiel bediening

Verkoopprijs: € 16.567,-

Leaseprijs : € 389,49, - (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: € 9.995,-

Informatie: w.kerkhof@mulders-gm.nl

Mercedes Sprinter

Dealer: wensink

Gerrit van Dijk: “Een fijne automaat die erg rustig is en perfect schakelt. Het dashboard is overzichtelijk en de stoelen zijn zeer comfortabel. Ook is er voldoende laadruimte. Een representatieve bedrijfsauto.”

Pieter Herremans: “Het is een Mercedes, dus heb ik natuurlijk niets aan te merken op de representativiteit. Eigenlijk zijn er geen minpunten te vinden: hij rijdt comfortabel, de afwerking is mooi en wanneer je er in rijdt heb je een hoog gevoel van veiligheid. Prettige bijkomstigheid is dat de auto in diverse uitvoeringen verkrijgbaar is.”

Jurgen Versteegh: “Een mooie degelijke auto. Hoewel wat duurder in aanschaf, zou ik deze auto wel aan kunnen bevelen.”

Marc Tempel: “De rijkwaliteiten van Mercedes komen volledig tot uiting tijdens de proefrit: prima geveerd, stil en een heerlijke automatische versnellingsbak. Hoewel de auto wat meer kost, is de afschrijving laag en is hij de investering dus zeker waard. Een topauto!”

Specificaties

Merk: Mercedes Benz

Model: Sprinter

Type: 313 CDI

Transmissie: automaat 7 traps / G-tronic

Cilinderinhoud: 2.143

Vermogen: 95 – 129 (KW-pk)

Koppel: 305 Nm

Verbruik: 1 op 9.2

Topsnelheid: 175 km/u

Uitrusting: Gesloten bestel met dubbele cabine

professional line (airco

Laadruimte: max 17 m3

Verkoopprijs: € 33.500, -

Leaseprijs : Maatwerk, vraag naar de mogelijkheden

(full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar,

excl. btw)

Vanaf Prijs: € 18.990,- ex. ex. 210 CDI Economy 2.8t

Informatie: www.wensink.nl of 06-23502761

Mercedes Vito

Jos Spithoven: “Een goede degelijke nette auto. Hij rijdt heerlijk. Een auto waarmee je kunt aankomen!”

Marleen van Lith: “Mooie nette auto met een comfortabele zit die je een veilig gevoel geeft. Je hebt zowel voor- als achterin heel veel ruimte. Binnenin is hij voorzien van een mooie afwerking. Hij is absoluut representatief.”

Stan Cornelissen: “Een zeer representatieve auto. Hoewel bij hogere snelheden wat windgeruis, rijdt hij wel heel erg fijn. Een mooie auto voor iedere ondernemer.”

Robert Jacobs: “Deze auto is voorzien van een mooie vormgeving en voelt aan als een luxe personenauto. Hij heeft een redelijk sportieve kick-down. Deze auto is met recht de ‘Mercedes onder de bussen!”

Raymond Schuurman: “De Mercedes Vito is geschikt voor zowel het vervoeren van een aantal personen, maar ook voor bagage en gereedschap. Hij rijdt lekker rustig en schakelt soepel. Bovendien is hij overzichtelijk ingericht. De bedieningsknoppen op het stuur voor de radio en telefoon zijn heel handig.”

Specificaties

Merk: Mercedes Benz

Model: Vito

Type: 113 CDI Dubbel cabine

Transmissie: automaat 5 traps

Cilinderinhoud: 2.143 cc

Vermogen: 100 - 136 (kW-pk)

Koppel: 310 Nm

Verbruik: 1 op 12.3

Topsnelheid: 176 km/u

Uitrusting: Ambition line / Luxe dubbel cabine

Laadruimte: max 17 m3

Verkoopprijs: € 30.550, - ex. ex.

Leaseprijs : Maatwerk, vraag naar de mogelijkheden

(full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar,

excl. btw)

Vanaf Prijs: € 17.995,- ex. ex. type: 110 economy ka

Informatie: www.wensink.nl of 06-23502761

Fiat Ducato

Dealer: iveco-schouten

Marieke Cornelissen: “Een comfortabele auto. Wel moest ik even wennen aan de indeling en het feit dat het een automaat is. Ik moet wel bekennen dat een automaat bij nader inzien toch wel ontzettend fijn rijdt. De stoelen zitten heerlijk en je hebt veel ruimte achterin. Deze auto is bovendien van alle gemakken voorzien.”

Jos Spithoven: “De Fiat Ducato rijdt soepel en is mooi afgewerkt. Het model zou van mij alleen nog iets moderner mogen.”

Robert Jacobs: “Deze auto, die niet duur is in aanschaf, heeft de uitstraling van een bedrijfswagen uit het topsegment. Hij ziet er luxe uit en heeft een mooi design. Ik vind ‘m heel representatief.”

Raymond Schuurman: “Ik krijg een heel veilig gevoel in deze bedrijfswagen, mede door de dodehoekspiegels. Hij rijdt lekker rustig en heeft weinig last van bijgeluiden. Het schakelen gaat bijzonder soepel. Ik zou deze auto zeker aanbevelen aan bijvoorbeeld een klusteam, omdat er genoeg ruimte is voor het vervoeren van grote spullen.”

Specificaties

Merk: Fiat

Model: Ducato

Type: 2501LB10

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.300 cc

Vermogen: 130 pk

Koppel: 320 Nm

Verbruik: 1 op 9

Topsnelheid: 170 km/h

Uitrusting: Bleu&me en TOMTOM navigatie voorbereiding

Verkoopprijs: € 24.000,-

Leaseprijs: op aanvraag (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: € 22.800,-

Informatie: www.iveco-schouten.nl

Iveco Daily

John Vercouteren: “Het rijgedrag is uitstekend en het comfort is prima. Een solide auto, oftewel een werkpaard. Ik vind het een echte auto voor aannemers of voor mensen die in de wegenbouw werken.”

Marieke Cornelissen: “Hoewel de auto een ietwat grote draaicirkel heeft en wat zwaarder schakelt, ben ik wel positief over deze auto. Hij ziet er van binnen keurig uit en is met name ideaal voor hoveniers en grondverzetsbedrijven.”

Marleen van Lith: “Mijn eerste indruk was dat deze auto nogal stug was, maar na even gereden te hebben viel dat reuze mee. Hij rijdt prima. De Iveco Daily heeft veel laadvermogen en biedt veel opties.”

Gerrit van Dijk: “Deze auto is geschikt voor mensen die zware werkzaamheden moeten uitvoeren voor hun werk. Hij is groot en geeft je een veilig gevoel. De afwerking is mooi en je hebt goed zicht rondom. Een representatieve auto voor aannemers.”

Bedrijfswagentestdag

Specificaties

Merk: Iveco

Model: Daily

Type: 40C15

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 3.000 cc

Vermogen: 146 pk

Koppel: 350 Nm

Verbruik: (1 op 8) afhankelijk van inzet en belading.

Acceleratie: (0 tot 100km/u) afhankelijk van inzet en belading Topsnelheid: begrensd op 160 km/h

Uitrusting: voorbereiding TOMTOM navigatie

Verkoopprijs: € 26.000,-

Leaseprijs : op aanvraag (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanaf Prijs: € 24.000,-

Informatie: www.iveco-schouten.nl

Citroën Jumper

Dealer: Van hunnik

Marc Tempel: “Voor mij een bekende auto, met een comfortabel rijgedrag. Hij is mooi vierkant, zodat er veel mogelijkheden zijn qua laadruimte. Bovendien heeft hij fijne stoelen en een moderne neus. Ik ben van mening dat je hiermee veel voor weinig krijgt. Zeker met de huidige recessie is deze auto daardoor een echte aanrader!”

Pieter Herremans: “Het rijgedrag en het comfort zijn goed. Hij rijdt en stuurt lekker en qua veiligheid is hij dik in orde. Ik ben zeer te spreken over de representativiteit. Zelfs de afwerking is mooi. De laadruimte is overzichtelijk. Het enige minpuntje vind ik de gasrespons, deze kan iets vloeiender.”

Jurgen Versteegh: “Het rijgedrag is vrij agressief, met name in de eerste versnelling. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik uitstekend. Ik zou de auto met name aanbevelen vanwege de ruimte.”

Gerrit van Dijk: “Een stevige auto met voldoende laadruimte. De basisversie vind ik al behoorlijk ingericht, wat ik een behoorlijk pluspunt vind. Wel mag van mij persoonlijk het zitgedeelte iets ruimer.”

Specificaties

Merk: Citroën

Model : Jumper

Type: 335 L2H2 3.0 HDi

Transmissie: Handgeschakeld-6

Cilinderinhoud: 3.0

Vermogen: 107kW/145 pk

Koppel: 350 Nm/1.750 min-1

Verbruik: 7,5l / 100km

Topsnelheid: 160 km/u

Uitrusting: Bumpers in kleur, Airco, navigatie, cruisecontrol, trekhaak, laadruimte-afwerking

Verkoopprijs € 29.964,- excl. Btw

Leaseprijs: € 721,15,-

Vanafprijs: € 18.245,- excl. Btw

Informatie: wwww.vanhunnikautogroep.nl

peugeot partner

Robert Jacobs: “Ideaal is de enorme laadruimte die deze wagen heeft. Hij heeft een vlot rijgedrag, maar zou voor mij persoonlijk nog wel iets luxer uitgevoerd mogen worden. De prijs is goed. Een perfecte auto voor aannemers of ZZP’ers.”

John Vercouteren: “Hoewel het imperiaal wat ruis gaf, ben ik wel positief over deze auto. Hij is lekker compact en economisch verantwoord. Kortom, een goede auto voor een goede prijs.”

Marleen van Lith: “Deze Peugeot Partner is biedt alles wat je nodig hebt. Een fijne comfortabele auto die goed rijdt.”

Stan Cornelissen: “Ideaal voor de drukke ZZP’er die alles netjes in zijn auto wil laten liggen. Het schakelen mag van mij wel iets soepeler, maar voor de prijs is het een mooie auto, waar je goed mee voor de dag kunt komen.”

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: Partner

Type: XT 90 e-HDi

Transmissie: Handgeschakeld-5

Cilinderinhoud: 1.600 cc

Vermogen: 66 kW/90 pk

Koppel: 215 Nm/1.750min-1

Verbruik: 4,9/100 km

Acceleratie: 0 - 100km/u in 12,8 sec

Topsnelheid: 162 km/u

Uitrusting: XT-uitvoering, airco, Connect Sound, bijrijdersbank, KingPing-imperiaal

Verkoopprijs: € 15.345,- excl. Btw

Leaseprijs : € 428,35,-

Vanaf Prijs: va. € 10.895,- excl. Btw

Informatie: www.vanhunnikautogroep.nl

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by