AccountantZ: Vernieuwende ondernemers voor het MKB

Magazines | Rivierenland Business nummer 2 2015

AccountantZ

Vernieuwende

ondernemers voor

het MKB

Uit onderzoek van de Universiteit van Leiden en SRA blijkt dat de ondernemer zijn accountant het liefst in de rol van adviseur ziet in plaats van controleur.

Een adviseur die ook strategisch advies geeft en bovendien de nodige branche-

specifieke kennis in huis heeft. Tot zover het onderzoek en de theorie, maar

de kunst is hoe je dit in de praktijk nu ook echt kan waarmaken, zo geven

Aron van Doorn en Leon Zoetekouw aan. Zij hebben samen eind 2014 het

accountantskantoor nieuwe stijl AccountantZ in Tiel opgericht.

Fotografie Karim de Groot

“Wij omarmen het principe

Kennis is Macht, Delen is Kracht”, aldus

Aron van Doorn en Leon Zoetekouw.

Door de sterke groei in de loop van de tijd zijn banken, accountants en administratiekantoren zich bij hun activiteiten en ondersteuning van de ondernemer vooral gaan richten op de financiële aspecten van de bedrijfsvoering en opereren daarbij vanuit hun vakgebied of doelstelling. “Andere bedrijfskundige aspecten blijven onderbelicht, terwijl het geheel de onderneming juist maakt of breekt!”, aldus Van Doorn en Zoetekouw.

Persoonlijke benadering

Van Doorn en Zoetekouw richten zich met AccountantZ op deskundig financieel en bedrijfskundig advies voor de gehele onderneming, van A tot Z. Hun passie en drive is om ondernemers te helpen hun ambities waar te maken. “Wij zijn er van overtuigd dat dit pas goed mogelijk is op basis van persoonlijk contact, het scheppen van helderheid, het creëren van eenvoud en het hanteren van korte lijnen”, belicht Zoetekouw. “Met andere woorden: we gaan voor een langdurige en persoonlijke relatie met de ondernemer. Alle aspecten van bedrijfsvoering nemen we in de beschouwing mee en worden in samenhang getoetst.”

Van Doorn noemt het een werkwijze waarbij van Inzicht naar Overzicht en van Overzicht naar Uitzicht wordt gewerkt. “Zo krijgt de ondernemer zicht op de dingen die er echt toe doen. Daardoor kunnen de bedrijfsprocessen sneller en effectiever worden ingericht waardoor de kosten voor de ondernemer dalen. Ook vraagt de markt in een steeds sneller tempo om vernieuwing en verandering, hoe speel je daar als ondernemer op in en wat zijn dan de doelen en de gevolgen? Ondernemers zouden geen ondernemers zijn als ze niet boordevol met ideeën zitten, maar met welke ga je echt aan de slag en wat betekent dat dan voor de huidige situatie en voor de toekomst?”

Allemaal zaken die van cruciaal belang zijn om succesvol te zijn en te blijven.“Om dit te kunnen realiseren moet je een sparringpartner zijn en zij aan zij met de ondernemer staan”, vervolgt Van Doorn. “Met onze aanpak en werkwijze maken wij dan ook echt het verschil.”

“Voor heel specifieke kennisgebieden werken wij samen met een aantal geselecteerde professionals”, geeft Zoetekouw aan. “Wij kennen hen persoonlijk en hebben meestal al eerder met hen succesvol samengewerkt. Zij hebben een diepgaande kennis van hun vakgebied en een jarenlange ervaring met aantoonbare succesvolle resultaten.”

In principe richt AccountantZ zich op bedrijven tot circa 50 medewerkers, maar door de persoonlijke, effectieve en snelle aanpak weten ook grotere ondernemingen AccountantZ inmiddels te vinden.

Vernieuwend van A tot Z

Zoetekouw en Van Doorn leerden elkaar kennen tijdens hun studietijd. Van Doorn studeerde af als controller aan de Hogeschool van Utrecht en volgde daarnaast diverse fiscale en vakgerichte opleidingen. Hij deed ruime ervaring op als relatiebeheerder bij accountantskantoren, maar ook als controller en financieel manager bij diverse MKB-bedrijven. Zoetekouw werkte voor verschillende gerenommeerde landelijke en regionale accountantskantoren en heeft ruim 15 jaar ervaring als accountant en bedrijfsadviseur/-coach voor familie- en MKB-bedrijven. Sinds mei 2013 is hij voorzitter van de afdeling Centrum van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Samen startten ze eind 2014 AccountantZ in Tiel. “Onze visie op wat een ondernemer werkelijk nodig heeft om succesvol te zijn en hoe je dat helpt te realiseren voor een schappelijke prijs kwamen direct overeen”, blikt Zoetekouw terug. “Binnen AccountantZ bundelen we onze krachten: vakmanschap, creativiteit en praktische instelling en niet te vergeten, onze gezamenlijke ervaring van ruim 30 jaar.”

Bedrijfsovernames

AccountantZ helpt de ondernemer in elke fase van het ondernemerschap, bij de start, de verdere ontwikkeling en uitbreiding, maar ook wanneer een ondernemer besluit te stoppen.

“Door onze kennis op financieel en fiscaal gebied kunnen we bedrijfsresultaten voor ondernemers eenvoudig vertalen en hen goed adviseren en begeleiden bij de strategische keuzes”, zegt Van Doorn. Bij veel strategische beslissingen speelt bedrijfswaardering een belangrijk rol. Ook deze kennis hebben wij in huis.”

“Ik heb de opleiding TiasNimbas gevolgd”, vertelt Zoetekouw. “De opleiding voor de praktische vaardigheden van bedrijfswaardering nieuwe stijl. Bij bedrijfswaardering gaat het om het toekomstig verdienvermogen van een bedrijf. Vanaf de start tot de verkoop help ik direct mee en zorg ik voor het juiste kompas om op te sturen.”

Ontwikkelingen en trends

in accountancy

De trends en ontwikkelingen binnen de accountancy worden door Zoetekouw en Van Doorn op de voet gevolgd. Het is de verwachting dat in de komende tijd veel van het ‘standaard’ werk verder wordt geautomatiseerd en als diensten via het internet worden aangeboden.

“Daar staat tegenover dat vrijwel alles, of het nu gaat over pensioenen, fiscaliteit, arbeidsrecht en de kracht van de sociale media, steeds complexer wordt en je kunt als ondernemer nu eenmaal niet overal verstand van hebben”, benadrukt Van Doorn.

“Deze ontwikkelingen geven ons het vertrouwen dat onze vernieuwende aanpak om de onderneming als één geheel te beschouwen en de tijd te nemen voor persoonlijk contact, een juiste keuze is. Ondernemers helpen hun ambities waar te maken, dat is de kern waar het om draait en werkelijk behoefte aan is.”

“Actief zijn op internet, het actuele nieuws kritisch volgen en deze informatie op een toegankelijke manier beschikbaar stellen voor (potentiele) klanten wordt steeds meer gewaardeerd en wordt daarmee ook steeds belangrijker om je te onderscheiden”, vult Zoetekouw aan. “Wij omarmen dan ook het principe ‘Kennis is Macht, Delen is Kracht’. Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op onze site www.accountantz.nl.

Op korte termijn lanceren wij ook onze app waarmee wij klanten steeds verder en beter van dienst kunnen zijn.”

Wilt u ook het vernieuwend ondernemen

in accountancy ervaren, neem dan snel

contact op.

AccountantZ helpt u graag verder om uw ambities waar te maken.

AccountantZ

Kersenboogerd 13 - 4003 BW Tiel

0344 –700212 - www.AccountantZ.nl

Leon Zoetekouw AA

Leon heeft ruim 15 jaar ervaring als accountant en bedrijfsadviseur/-coach voor familie- en MKB-bedrijven. Hij helpt deze bedrijven met hun zakelijke uitdagingen en dagelijkse kwesties met betrekking tot belasting, rapportage, waardering, financiering en groei. Vooral de combinatie van enerzijds accountancy en anderzijds bedrijfskunde in zowel opleiding als werkervaring maakt het mogelijk om ondernemingen in zijn geheel te beschouwen. Leon is sinds mei 2013 voorzitter van de afdeling Centrum van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Aron van Doorn BEc

Aron is afgestudeerd als controller aan de Hogeschool van Utrecht en heeft daarnaast diverse fiscale en vakgerichte opleidingen gevolgd. De afgelopen 15 jaar heeft hij ruime ervaring opgedaan als relatiebeheerder bij accountantskantoren, maar ook als controller en financieel manager bij klein en groot MKB-bedrijven. Door deze werkzaamheden op administratief en organisatorisch gebied, als ook zijn bestuurlijke nevenactiviteiten, is Aron een uitstekende en betrouwbare gesprekspartner voor de MKB-ondernemer.

Coverstory

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by