PilootKOEN: De juiste take off voor een geslaagde zakenreis

Magazines | Rivierenland Business nummer 5 2015

PilootKOEN

De juiste take off voor

een geslaagde zakenreis

Kostenbesparing, gemak, comfort en efficiency zijn belangrijke eisen voor de gemiddelde zakenreiziger. Met veertig jaar ervaring in het organiseren van zakenreizen zorgen de medewerksters van PilootKOEN uit Gorinchem dat u volledig ontzorgd wordt.

PilootKOEN levert meer dan alleen een ticket, namelijk een complete reis van deur tot deur. “Wij kunnen al het regelwerk uit handen nemen”, vertelt Frank Visch, eigenaar van PilootKOEN. “Van het regelen van de vlucht tot een visum, het hotel, maar ook de parkeerplaats op Schiphol.”

Door de jarenlange ervaring en zeer goede kennis van de luchtvaart en reiswereld loodsen de medewerksters van PilootKOEN de zakenreiziger deskundig door het woud van aanbieders en wordt er gezocht naar de beste, snelste en meest voordelige verbindingen passend bij de wensen van de klant. “Wij leveren altijd maatwerk”, vervolgt Visch. “Een goed voorbeeld hiervan is onze managementrapportage. Op verzoek van de klant wordt hierin het reisgedrag van alle reizigers binnen een organisatie bijgehouden in een overzichtelijke rapportage. Op basis hiervan kunnen wij een advies geven waardoor een kostenbesparing gerealiseerd kan worden. Vliegt iemand bijvoorbeeld bijna altijd dezelfde route met een bepaalde luchtvaartmaatschappij, dan kunnen wij vaak korting bedingen op deze route bij de desbetreffende airline.”

De prijsbewuste zakenreiziger is dus aan het juiste adres bij PilootKOEN. “We kunnen ook vliegtickets verzorgen van low cost airlines zoals Ryanair en easyJet. Veel reizigers vinden het helemaal niet erg om met dit soort luchtvaartmaatschappijen binnen Europa te vliegen. Bovendien is ook hier vaak van alles mogelijk op het gebied van comfort, zoals het bijboeken van extra beenruimte.”

Familiebedrijf

PilootKOEN is in de reiswereld een vreemde eend in de bijt. In een tijd dat veel reisbureaus uit het straatbeeld verdwijnen en internetreisbureaus als paddenstoelen uit de grond schieten, blijft PilootKOEN groeien. “Mijn ouders zijn in 1975 gestart met het Gorcums Reisburo, inmiddels de Gorcums Reisburo Groep. Nog steeds zitten wij in hetzelfde pand als waar mijn ouders ooit begonnen zijn, namelijk aan de Concordiaweg in Gorinchem.” Er vallen vier labels onder de paraplu: Regio Reisburo, PilootKOEN, Traveltroef en het ReisTeam. De Gorcums Reisburo Groep behoort tot de Top 5 van grootste zelfstandige familie-reisbedrijven van Nederland met reisbureaus in Gorinchem, Hardinxveld- Giessendam en Leerdam.

Volgens Visch is het succes van de reisspecialist mede te danken aan de investeringen in de nieuwste reserveringstechnieken en automatiseringsprocessen, maar ook het team achter de reisbureaus draagt een steentje bij. “Wanneer je bijvoorbeeld naar PilootKOEN kijkt, zie je dat wij reizen een gezicht geven. Hier heb je altijd een vast aanspreekpunt. Wij kennen onze klant en weten bijvoorbeeld of deze het liefst aan het gangpad zit in het vliegtuig.”

Bijzonder is de 24-uurs service. “Wanneer onze klant bijvoorbeeld in China staat, weet hij wie hij kan bellen als er onverhoopt iets mis gaat”, vult Marjon Visser, reisspecialist zakenreizen en verantwoordelijke voor de marketing, aan. “Niets is namelijk frustrerender dan dat er tijdens je reis iets misgaat en je eerst drie kwartier in de wacht wordt gezet bij het callcenter van bijvoorbeeld een airline of online ticket aanbieder. Om die reden zijn wij 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar.” Tevens kunnen zakelijke reizigers gebruik maken van een eigen app waarin ze alle details van hun reis kunnen inzien.

Ook treinreizen zijn een specialisme van PilootKOEN. “Je ziet dat zakelijke reizigers voor bestemmingen als Londen en Parijs steeds vaker kiezen voor de trein”, redeneert Visch. “Hun reis moet snel en efficiënt zijn. Met de trein omzeil je het in- en uitchecken, bovendien stop je vaak in hartje centrum. Dit maakt dat het reizen per trein voor zakenreizigers in populariteit toeneemt.”

BlueBiz

De medewerksters van PilootKOEN wijzen de zakenreizigers graag op de voordelen van spaarprogramma’s van airlines. “Wij proberen met de klant mee te denken”, licht Visser toe. “Met BlueBiz kunnen reizigers die regelmatig reizen met KLM, Air France, Delta Air Lines, Alitalia of Cityjet flink besparen op de reiskosten. Niet alleen KLM, maar ook andere airlines hebben dergelijke loyaliteitsprogramma’s. Ook hierbij ontzorgen wij de klant. Wij houden de gespaarde punten exact bij en wijzen de klant erop wanneer er voldoende punten zijn gespaard voor een gratis vlucht of upgrade.”

Deze zomer heeft PilootKOEN diverse servicepakketten gelanceerd, alle geheel naar wens aan te passen. “Ook wij berekenen uiteraard kosten, al is dit snel terugverdiend door de goedkope tickets en het werk dat uit handen wordt genomen”, benadrukt Visch. “Klanten kunnen kiezen uit meerdere servicepakketten, namelijk economy, business en first class. Bij economy betaal je de minste fee, bij first class de meeste. Maar hoe meer het kost, des te uitgebreider de service. Wij hebben hiervoor gekozen omdat wij transparant willen zijn en de klant duidelijkheid willen geven. Hier hoort een overzichtelijk servicepakket bij. Dit is in de reiswereld redelijk uniek.”

De labels van de Gorcums Reisburo Groep

PilootKOEN neemt het gehele zakenreistraject uit handen en biedt een onderscheidend servicepakket, maar is tevens het adres voor het boeken van vakanties. Regio Reisburo, een allround reisbureau voor complete vakanties, is niet alleen te vinden in Gorinchem, maar ook in Hardinxveld-Giessendam en Leerdam. Traveltroef is de prijsvechter voor privévakanties, een internet reisbureau met vakanties voor de scherpste prijs. Het ReisTeam is de eigen touroperator, hier is men gespecialiseerd in het op maat samenstellen van reizen en reizen die afwijken van het reguliere aanbod.

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2020
 
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
Rivierenland Business nummer 3 2019
 
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
Rivierenland Business nummer 5 2018
 
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
Jaarbeurs Special 2018
 
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
Rivierenland Business nummer 4 2017
 
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
Rivierenland Business nummer 6 2016
 
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
Rivierenland Business nummer 2 2016
 
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
Rivierenland Business nummer 4 2015
 
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
Rivierenland Business nummer 6 2014
 
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
Rivierenland Business nummer 3 2014
 
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
Gorinchem Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
Neerijnen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
Geldermalsen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
Rivierenland Business nummer 3 2012
 
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
Zederik Business Special 2011
 
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
Rivierenland Business nummer 3 2011
 
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
Algemene voorwaarden | privacy statement