Bedrijven kiezen voor opvallende zichtlocatie aan A12

Magazines | Rivierenland Business nummer 5 2016

Bedrijven kiezen voor opvallende zichtlocatie aan A12

Vol in de kijker

Letterlijker dan hier kun je de term A-locatie niet nemen: de bedrijvenstrook aan de A12 ter hoogte van Veenendaal plaatst ondernemingen vol in de kijker. Deze verkeersslagader, die Oost- en West-Nederland met elkaar verbindt, verwerkt op het traject in de Gelderse Vallei bijna een miljoen voertuigen per jaar. Dat legt de prominent zichtbare business geen windeieren. We vragen de directeur van de strook 'Het Vizier' en vijf gevestigde ondernemers naar hun ervaringen en hun motivatie om zich hier te vestigen. tekst Aart van der Haagen / karen bos

Joop Camminga, directeur Businesspark

Het Vizier - Veenendaal:

"Toekomstbestendige plek voor ondernemers"

De strook langs de A12 vanaf het pand De Generaal tot en met Van der Valk hotel heet Businesspark Het Vizier. Deze strook is bedoeld voor hoogwaardige kantoorlocaties. Dat Het Vizier blij is met de komst van Cegeka-dsa naar het Businesspark mag duidelijk zijn. "Het Vizier is op dit moment al de thuisbasis van verschillende ICT-bedrijven. Nu opnieuw een grote IT-dienstverlener voor Het Vizier heeft gekozen, wordt het Businesspark als broedplaats voor ICT-innovatie alleen maar belangrijker," vertelt Joop Camminga, directeur van Het Vizier. "We zien de laatste tijd steeds meer nieuwe dynamiek in de FoodValley regio, de vastgoedsector en ook in een meer concrete aanpak van een ICT-Campus. Bedrijven bundelen hun krachten, zoeken samenwerking en ook de gemeente Veenendaal staat vol achter het plan van een ICT-Campus op deze locatie. Dit is hét moment voor andere bedrijven om aan te haken." Wie wel geïnteresseerd is in een nieuw kantoorpand, maar niet precies weet hoe hiermee te starten, kan op Het Vizier kiezen uit verschillende doordachte concepten. "Zowel voor DGA's als voor multinationals is op Het Vizier een aantal basisconcepten ontwikkeld. Er is plek voor groot en klein. Zo is er bijvoorbeeld een concept voor duurzame kantoorvilla's en een concept voor een ruim kantorencomplex voor grotere bedrijven. Ondernemers kunnen hier direct van start. Maar wil een ondernemer maatwerk, dan is er alle ruimte om hiervan af te wijken en te kiezen voor een vrije invulling." Uiteraard wel duurzaam. Camminga: "Niet duurzaam bouwen kan echt niet meer. Bouwen op Het Vizier is bijdragen aan een circulaire economie. Voordeel van een duurzaam kantoorpand is natuurlijk een lagere of, als je het heel goed aanpakt, geen energierekening. Maar nog veel belangrijker is dat een duurzaam kantoorpand z'n waarde behoudt. Het is waardevast. Bovendien geef je als ondernemer invulling aan je plicht tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het Vizier is daarmee echt een toekomstbestendige plek voor ondernemers."

www.hetvizier.com

Olav Westerwoudt, directeur Benelux Tempur Sealy Benelux BV:

"In lijn met onze matrassen"

Aan de A12 heeft het hoofdkantoor van Tempur Sealy Benelux BV recent haar intrek genomen in het markante en herkenbare witte golvende pand waar voorheen Sara Lee was gevestigd. "We hebben het ultieme pand gevonden, want 'De Golf' past uitstekend bij ons merk." Iedereen die de wereldwijd grootste beddenspecialist Tempur Sealy kent, zal de link leggen tussen het pand, het logo en de daarbij behorende producten die garant staan voor een natuurlijke drukverdeling van het lichaam tijdens de slaap. "Sinds 1992 zijn we actief in de Benelux en zijn we door de jaren gestaag gegroeid. We houden van korte communicatielijnen. Daarom zochten we een pand met voldoende vierkante meters, zodat alle afdelingen op dezelfde verdieping werken. Daarnaast wilden we graag een zichtlocatie, ons dichterbij Utrecht vestigen en een goede bereikbaarheid. Dat laatste niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers, die uit de omgeving Ede en Veenendaal komen. We hebben het allemaal aan de A12 gevonden en kunnen hier verder bouwen aan onze ambitie om het grootste beddenbedrijf van de Benelux te worden."

nl.tempur.com

Mignon van Holten, operationeel

directeur Depa Holding (Vonk360):

"Perfecte showcase"

In het jaar 2000 baarde ICT-bedrijf Kender Thijssen, inmiddels verkocht aan Detron, landelijk opzien door een bouwtechnisch zeer progressief pand aan de A12 te betrekken. "Opdrachtgever Harm Altena vond dat een bedrijf dat in een innovatieve branche zit dat ook moest uitstralen in zijn accommodatie," vertelt Mignon van Holten, operationeel directeur bij Depa Holding, waaronder Gito Beheer als huidig eigenaar van het gebouw (sinds 2006) valt. "Als eerste in Nederland kreeg dit pand door TNO ontwikkelde heipalen met een geïntegreerde koude-/warmteopslag en een gebouwbeheersysteem, dat ervoor zorgt dat de klimaatregeling en de verlichting automatisch in actie komen tijdens aanwezigheid van mensen. Omdat Detron niet het gehele gebouw bezet, besloten wij onder de naam Vonk360 een nieuw concept voor de voorzijde te ontwikkelen, passend bij het innovatieve karakter. Een samenwerking van bedrijven die we willen aantrekken, grote en kleine, moet zorgen voor een unieke combinatie van ICT, food en circulaire economie." Met dat laatste begrip bedoelt Mignon van Holten een streven naar zo min mogelijk verspilling en een maximale energiezuinigheid. "Er zit hier inmiddels een restaurant met een biologische keuken, 'Eet Lokaal bij Chris', die met duurzame streekproducten werkt. In het kader van de energiebesparing bevindt zich tegen de voorgevel een roterend scherm met zonnepanelen en een fijnstofreiniger. Op termijn komen ook zonnepanelen op het dak en willen we een waterscheiding gaan toepassen, want we vinden als eigenaar van het gebouw dat we zelf voortdurende een steentje moeten bijdragen aan de duurzaamheid en de innovatie. Daarnaast zijn we voornemens om hier allerlei evenementen en workshops te organiseren, die we onder de aandacht brengen via een groot buitenscherm; het voordeel van de prachtige zichtlocatie aan de A12. Vonk360 biedt een perfecte showcase voor ondernemers die willen innoveren en experimenteren, vooral in samenwerkingsverband. Ontmoet elkaar hier, kom kijken in Veenendaal, dat zo centraal in het land ligt en zich sterk profileert op ICT-gebied."

www.vonk360.nl

Vincent Verhelst, directeur Bartosz:

"Niet teveel reistijd"

De bedrijfsnaam wekt nieuwsgierigheid op en bereikt daarmee volgens directeur Vincent Verhelst precies zijn doel, naast het creëren van een 'persoonlijk gevoel'. "We wilden een voornaam die opvalt en toevallig kwam ergens 'Bartosz' voorbij, dat ook nog als domeinnaam op internet vrij bleek en goed in ons logo paste." Het consultancybedrijf beleefde zijn oprichting op 1 november 2009 en startte in hartje Arnhem. "We specialiseren ons in het testen van softwaresystemen, om te controleren of alles werkt zoals dat zou moeten. Denk bijvoorbeeld aan het offertesysteem van een bank, een app voor internetbankieren of om online in te checken voor een vliegreis. Tot onze klantenkring behoren onder andere grote banken, verzekeraars en overheden. In januari 2014 verruilde Bartosz de Arnhemse huisvesting voor een volledige verdieping in bedrijfsverzamelgebouw De Generaal, pal aan de A12 bij Veenendaal. "Weliswaar opereren we nationaal, maar het zwaartepunt ligt in de Randstad. Arnhem lag daar voor onze consultants en opdrachtgevers redelijk ver vandaan. Tegelijkertijd wilden we niet de medewerkers van kantoor met teveel reistijd opzadelen, vandaar dat we ons oriënteerden op een plek aan de A12 en hier terechtkwamen. We zitten mooi in het zicht en dicht bij de op- en afrit van de snelweg, bovendien hebben we volop parkeergelegenheid, zelfs voor de momenten dat we voor al onze 135 eigen medewerkers plus dertig tot vijftig subcontractanten een meeting organiseren. Internet functioneert hier uitstekend, de infrastructuur is goed voor elkaar en we ondervinden geen hinder van wetten en regels. Daarnaast ondernam de gemeente snel actie toen wij in het begin geen naamgeving op het pand mochten aanbrengen."

www.bartosz.nl

Anton Vreugdenhil, directeur Cegeka-dsa:

"Aantrekkelijkste optie"

In ICT-stad Veenendaal zit Cegeka, dienstverlener in deze branche, goed op zijn plek. Het bedrijf is van origine afkomstig uit België, maar tegenwoordig gevestigd in tien landen. Cegeka richt zich met in totaal 3400 medewerkers op een verscheidenheid aan sectoren en bezit een portfolio aan diensten voor professional services (staffing), infrastructuur outsourcing (hosting en beheer van klantsystemen) en application development (software-ontwikkeling). Ook biedt het bedrijf Cegeka eigen software-oplossingen voor een aantal specifieke branches, waaronder de vastgoedsector. Dit vormt de specialiteit van de Nederlandse dochter Cegeka-dsa, die haar hoofdvestiging heeft in Veenendaal. Gezamenlijk realiseren Cegeka en Cegeka-dsa in Nederland een jaaromzet van negentig miljoen euro. "Cegeka-dsa biedt een end-to-end-oplossing voor de operationele processen van vastgoedbedrijven; denk aan woningcorporaties en institutionele beleggers," vertelt algemeen directeur en mede-eigenaar Anton Vreugdenhil. "De software, waarmee we marktleider zijn in Nederland, ondersteunt alle operationele processen, van projectontwikkeling tot onderhoud, van verhuur tot facturatie en incasso. Het onderscheidend vermogen zit in het feit dat het een integraalplatform betreft, geschikt voor de totale bedrijfsvoering en bovendien ingericht op selfservice door klanten." Cegeka-dsa streek tien jaar geleden in Veenendaal neer, toen het onder leiding van Vreugdenhil een ander ICT-bedrijf overnam. "Daarna hebben we een pand gehuurd, totdat het contract afliep. Dat opende voor ons perspectieven om naar een alternatief te zoeken, waarbij we het gebied onder de loep namen van Veenendaal tot aan Utrecht. De aantrekkelijkste optie bleek ons te vestigen in het voormalige Unit4-pand, wat per 1 januari aanstaande fysiek zal gaan gebeuren. Een schitterend gebouw, dat volledig op onze behoeften aansluit: modern, licht, met veel open ruimtes en goede faciliteiten, zoals parkeerplek voor onze 350 medewerkers en klanten. Ook de zichtlocatie aan de A12, de prima prijs-kwaliteitverhouding, de ligging van Veenendaal midden in het land, de gunstige infrastructuur en bereikbaarheid bevallen ons uitstekend."

www.cegeka-dsa.nl

Nick Timmers, manager

Van der Valk Hotel Veenendaal:

"Vliegende start"

Sinds begin deze eeuw tekent zich weer een stevige groei af hij hotelketen Van der Valk. "Elk jaar komen er gemiddeld twee à drie vestigingen bij," weet Nick Timmers, manager in Veenendaal. "Tegenwoordig zijn dat allemaal zelfstandige bedrijven, die deel uitmaken van een vrij unieke family-franchiseformule. Deze schrijft voor dat de eigenaar tot de familie Van der Valk behoort. De hotels profiteren van een aantal centrale middelen, inclusief een deel van de inkoop, maar opereren zelfstandig. Ze bepalen zelf - uitgaande van bepaalde kwaliteitseisen - de inrichting, maar ook de menu's en de bereiding van het eten. Onveranderd staan alle hotels voor een goede prijs-kwaliteitverhouding, met heden ten dage meer nadruk op het laatste aspect." In december 2014 opende Van der Valk Hotel Veenendaal zijn deuren, met Nick Timmers aan het roer. "Mijn ouders, die Hotel Breukelen runnen, kregen tips van ondernemers dat hier in de regio behoefte zou bestaan aan een goede eet-, vergader- en overnachtingsaccommodatie. Het ontbrak simpelweg aan een groot zakelijk hotel, anders dan de meer op leisure georiënteerde locaties in de bossen. Naar Utrecht of Arnhem rijden wordt net even te ver gevonden. Nou, het gevoel van die ondernemers bleek helemaal te kloppen, want direct vanaf de opening hadden we het ontzettend druk. Het verhuren van kamers en zalen loopt werkelijk uitstekend, dus bevalt het ons hier prima. Binnen Van der Valk sprong Veenendaal er als nieuwkomer echt uit met zijn vliegende start. Basiseisen vormden een zichtlocatie vanaf de snelweg en een optimale bereikbaarheid. Het unieke is hier dat we niet alleen dicht bij de A12 zitten, maar ook op slechts acht minuten lopen van treinstation Veenendaal-De Klomp. Ideaal voor mensen die hier trainingen of congressen volgen en niet in de file willen staan, maar ook voor internationale gasten die vanaf Schiphol liever met de trein dan met de taxi reizen. Echt top, deze plek."

www.hotelveenendaal.com

Businesspark Het Vizier - Veenendaal

Thema Vastgoed - Bedrijventerreinen

"Bedrijven bundelen

hun krachten, zoeken samenwerking en ook de gemeente Veenendaal staat vol achter het plan van een ICT-Campus op deze locatie."

"We hebben het ultieme pand gevonden, want

'De Golf' past uitstekend bij ons merk."

Vonk360

Tempur Sealy Benelux BV

"Ontmoet elkaar hier, kom kijken in Veenendaal, dat zo centraal in het land ligt en zich sterk profileert op ICT-gebied."

Bartosz

Cegeka-dsa

"We zitten mooi in

het zicht en dicht bij de op- en afrit van de snelweg, bovendien hebben we volop parkeergelegenheid."

"De aantrekkelijkste optie bleek ons te vestigen in het voormalige Unit4-pand, wat per 1 januari aanstaande fysiek zal

gaan gebeuren."

"Het unieke is hier dat

we niet alleen dicht bij de A12 zitten, maar ook op slechts acht minuten lopen van treinstation Veenendaal-De Klomp."

Van der Valk Hotel Veenendaal

delen:
Rivierenland Business nummer 1 2024
 
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
Rivierenland Business nummer 3 2023
 
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
Rivierenland Business nummer 4 2022
 
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
Rivierenland Business nummer 4 2021
 
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
Rivierenland Business nummer 4 2020
 
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
Rivierenland Business nummer 6 2019
 
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
Rivierenland Business nummer 2 2019
 
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
Rivierenland Business nummer 4 2018
 
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
Rivierenland Business nummer 1 2018
 
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
Rivierenland Business nummer 3 2017
 
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
Rivierenland Business nummer 5 2016
 
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
Rivierenland Business nummer 1 2016
 
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
Rivierenland Business nummer 3 2015
 
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
Rivierenland Business Tiel special
 
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
Rivierenland Business nummer 2 2014
 
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 5 2013
 
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 2 2013
 
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
Rivierenland Business nummer 6 2012
 
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
Rivierenland Business nummer 2 2012
 
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
Maas en Waal Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
Rivierenland Business nummer 2 2011
 
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by