Artikel

27-05-2020 11:21

Online leningen vergelijken? Zo doe je het!

Als je geld wil lenen is het van groot belang dat je een lening afsluit die past bij jouw persoonlijke situatie en eigen wensen. Het is daarom goed om verschillende opties te bekijken en verschillende mogelijkheden te overwegen.  Maar wat is nu het belangrijkste tijdens de zoektocht naar de juiste lening? We zetten het stapsgewijs voor je op een rijtje.

Stap 1: Waarvoor wil ik geld lenen?

Het allerbelangrijkste en eerste wat je moet doen voor je begint met zoeken naar een lening, is bepalen waarvoor je geld wilt lenen. Een lening voor een auto is heel anders dan de lening voor het verbouwen van je keuken. Het moet goed passen bij de levensduur van je product. De keuken gaat hoogstwaarschijnlijk langer mee dan je auto. Voor de een is een looptijd van vijf jaar hoog genoeg, voor de ander tien of langer. Wil jij Online leningen vergelijken?

Stap 2: Kies de juiste leenvorm
Nu je weet wat je wilt lenen en hoe lang dit object gemiddeld mee gaat, is het tijd om de verschillende leenvormen met elkaar te vergelijken. Kies voor een persoonlijke lening als je zekerheid belangrijk vindt en sluit een doorlopend krediet af wanneer jij flexibel wil kunnen omgaan met je lening.


Stap 3: Inhoudelijke vergelijking

Je weet waarvoor je geld wilt lenen en je hebt gekozen voor een van de soorten leningen. Nu kun je de leningen op inhoud vergelijken. Hiervoor is het belangrijk om te zorgen dat je de gegevens evenwichtig vergelijkt. Zorg bijvoorbeeld voor een gelijke looptijd. Anders ontstaat een scheef beeld van de situatie. Belangrijkste onderdelen om te vergelijken zijn: de hoogte van de rente, maandelijkse kosten, totaalbedrag van de lening, boete of geen boete bij aflossen en het wel of niet overslaan van betalingstermijnen.

Stap 4: Vergelijk algemene voorwaarden
Naast de inhoudelijke zaken, zijn de algemene voorwaarden erg relevant om voor jouw situatie in kaart te brengen. Welk advies verstrekt de bank of tussenpersoon over de risico’s die lenen met zich meebrengt, uw financiële toekomst en in hoeverre het slim is om geld te lenen, wat gebeurt er na het afsluiten van een lening? En lees de ervaringen van voorgaande klanten.


Stap 5: Vraag advies

Je hebt je nu ingelezen over alle zaken waar je tegenaan kan lopen bij het afsluiten van een lening. Maar het is altijd goed om zo secuur mogelijk te zijn. Heb je twijfels of vragen? Neem contact op met uw bank, een tussenpersoon en bespreek de situatie.


 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by