Nieuws

04-02-2020 19:21

Bouw 19 gasloze woningen Megenseind Afferden van start

Wethouder André Springveld van de gemeente Druten heeft het startsein gegeven voor de bouw van 19 duurzame woningen in het plan Megenseind in Afferden. In het bijzijn van toekomstige bewoners boorde de wethouder de laatste funderingspaal.
Het plan Megenseind is het sluitstuk van de totaalontwikkeling van het dorpshart van Afferden, waar onder andere ook het Kulturhus De Meent onderdeel van uitmaakt. Vanaf het jaar 2000 is hieraan intensief samengewerkt door het bestuur van Dorpshuis De Meent, woningstichting Alphons Ariens en de gemeente Druten.

De KLOKGroep uit Nijmegen is al in 2009 gestart met de ontwikkeling van Megenseind en had het plan in 2012 verkoopklaar. Door de markt van dat moment is het plan toen helaas niet tot uitvoering gekomen.
Begin 2019 heeft KLOKGroep in samenwerking met Jan Oosterhout Ontwikkeling uit Wijchen het plan weer opgepakt. In mei 2019 is gestart met de verkoop en in oktober kon de kopers worden bericht dat het project definitief door kon gaan. Het heeft veel mensen de gelegenheid gegeven om weer in Afferden te gaan wonen in een nieuwbouwwoning.
Inmiddels zijn 16 van de 19 woningen verkocht en is Aannemersbedrijf Jan Oosterhout gestart met de bouw.

Modern en gasloos
De door Maat Architecten uit Rotterdam ontworpen woningen hebben een moderne en gevarieerde architectuur en zijn natuurlijk gasloos en voorzien van een warmtepomp.
Er zijn nog slechts drie woningen in het plan beschikbaar: twee 2-kappers en een hoekwoning. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij Hans Janssen Makelaars in Beuningen.


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement