Nieuws

07-05-2020 15:26

Update Werkzaak Rivierenland

Nederland is in de greep van het coronavirus. De crisis heeft een ongelooflijke impact op ons leven en werk, zonder goed te weten welke stappen nog volgen en hoe lang het gaat duren. Wij proberen u middels deze Update op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op de (regionale) arbeidsmarkt, de maatregelen die de overheid neemt en welke gevolgen dit heeft voor u en uw onderneming. Wij zijn uw strategisch partner, juist in deze onzekere tijd. We begeleiden u bij het vinden van oplossingen en verbinden u met de juiste partijen. Talent werkt voor Rivierenland! 

Uitbetaling Tozo
Het kabinet stelt financiële ondersteuning beschikbaar voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis: Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).
Woensdag 28 april is er voor de eerste keer geld overgemaakt naar de aanvragers van Tozo. Circa 2000 ondernemers ontvingen deze week geld op hun rekening. Het gaat om een voorschot voor ondernemers die hun aanvraag voor 15 april hadden gedaan. In totaal is 2,7 miljoen euro overgemaakt.

Op 9 April waren er 2435 aanmeldingen, 15 april 2537, 17 april 2617 en 22 april 2760 en op 24 april 2830. Op Werkzaakrivierenland.nl geven we twee keer per week een update van het aantal aanvragen.

NLWerktDoor
Door de coronacrisis is er veel uitval van productie en diensten en daarmee ook van werkgelegenheid. Terwijl werkgevers in bijvoorbeeld de zorg, logistiek, distributie, winkels, voedselketen, sommige bouwbedrijven en techniek enzovoort op zoek zijn naar personeel. Juist in deze onzekere tijd is het belangrijk dat vraag en aanbod elkaar eenvoudig kunnen vinden. Dit is essentieel om zorg te verlenen, winkels te bevoorraden, energie te leveren en de woningen te bouwen waar mensen op wachten. Kortom: om uitval te voorkomen en productie en diensten waar mogelijk in stand te houden.









 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by