Nieuws

07-04-2021 09:51

Pilots testen voor toegang tot evenementen in Rivierenland

In april 2021 starten in de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen. Bezoekers van evenementen en attracties laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Zo kunnen coronatests helpen om de samenleving  en de economie weer te openen.

Testen voor toegang
In april 2021 zijn er in heel Nederland evenementen en activiteiten waarbij bezoekers een testbewijs moeten meebrengen. Bezoekers laten zich met een sneltest op corona testen. Is die test negatief? Dan krijgen zij een testbewijs dat zij bij de ingang kunnen laten zien.

Vijf locaties in Rivierenland doen mee
In de regio Rivierenland doen vier monumenten mee met deze pilots. Kasteel Ammersoyen, Molen de Hoop in Gorinchem en GeoFort in Herwijnen zijn op 9, 10 en 11 april geopend. Slot Loevestein in Poederooijen is op 21, 22 en 23 april geopend. Op 17 april gaan de deuren van Gran Casino in Tiel open.

Doel pilots testen voor toegang
Het doel van de pilots is om sectoren eerder te openen dan zonder testen mogelijk is. De overheid onderzoekt samen met de cultuur-, sport- en recreatiesector: 

-of bezoekers vertrouwen hebben dat het veilig genoeg is en dus daadwerkelijk het evenement of de activiteit willen bezoeken;
-wat de ervaring is voor bezoekers om vooraf een test te doen om toegang te krijgen;
-wat de ervaring is voor organisaties om te controleren op een geldig negatief testbewijs aan de poort;
-of de ondersteunende ICT en apps goed werken; en
-of de speciaal hiervoor gebouwde teststraten goed functioneren. 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement