Nieuws

02-09-2014 08:28

WERKTOP in uitvoering bij Van der Valk Hotel Tiel

Maandag 1 september 2014 is het officiële startsein gegeven voor de WERKTOP-aanpak in de gemeente Tiel. Na inspirerende woorden van wethouder Van Rhee-Oud Ammerveld is de innovatieve samenwerking tussen ondernemers, het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) en de gemeente Tiel een feit.
 

De WERKTOP-aanpak is een innovatieve werkgeversbenadering die werkzoekenden uit de WWB en ondernemers met een personeelsbehoefte rechtstreeks aan elkaar koppelt. De gemeente Tiel zoekt naar kansen op werk bij Tielse werkgevers en reageert hierop snel en adequaat door het organiseren van persoonlijke ontmoetingen tussen (meerdere) werkgevers en werkzoekenden, in de vorm van een ‘Prettig Gesprek’. Juist door dit persoonlijke contact ontstaat de bereidheid bij werkgevers om kandidaten werk te bieden of de mogelijkheid om ervaring op te doen in hun organisatie. WERKTOP vraagt een andere benadering van ondernemerschap. Niet het papier of de regels bepalen de koers, maar de talenten van kandidaten (werkzoekenden) en de personeelsbehoefte van werkgevers.

De WERKTOP-aanpak sluit goed aan bij de werkgever waar het eerste ‘Prettig Gesprek’ plaats vond, Van der Valk Hotel Tiel. Samen met 8 Tielse werkgevers en 40 kandidaten (werkzoekenden) werd het een zeer ‘prettig gesprek’.

Caroline Mulder (P&O-adviseur Van der Valk Hotel Tiel): "Ook wij zijn aan het vernieuwen binnen Van der Valk, kijk maar eens naar buiten! We zitten volop in een verbouwing maar we zijn gewoon open. De nieuwbouw en facelift van het bestaande gebouw van Hotel Tiel moeten ervoor zorgen dat het een hotel wordt van het hoogst mogelijke ambitieniveau, wat betreft horeca, service en gebouwkwaliteit. Zo is Van der Valk Hotel Tiel goed voorbereid op de toekomst."

In een ongedwongen setting vertellen werkgevers en kandidaten elkaar over hun kwaliteiten, talenten en wensen. Werkgevers zien hoe gemotiveerd de kandidaten zijn om aan de slag te gaan en krijgen hierdoor beter zicht op en beter inzicht in de competenties en vaardigheden van kandidaten, dan op basis van de ‘klassieke sollicitatiemethode' (het schrijven van een brief met bijbehorend cv).

"Door samen in gesprek te gaan en te spreken over je talenten zie je écht wie er bij je aan tafel zit. Mooi dat de talenten zo naar voren komen", vertelt ondernemer Maarten Wienbelt van Company You. "Gemotiveerde en enthousiaste kandidaten die direct aan de slag kunnen, ik ben blij verrast dat er zo veel enthousiasme is onder de kandidaten. En veel meer werkgevers zouden hier aan mee moeten doen!”

Inmiddels zijn er al behoorlijk wat ondernemers benaderd en enthousiast geworden over de WERKTOP-aanpak. Zij bieden (betaald) werk, werkervaringsplaatsen of nemen actief deel aan de ‘Prettige Gesprekken’.

Wilt u kennis maken met de WERKTOP-aanpak? Neem dan contact op met de relatiemanager van de gemeente Tiel:

Linda van Swaaij: 06-4290 2245

Rens Kézér: 06-1830 4900

Josine van Schaijk: 06-1830 4976

delen:

Informatie over de auteur

Danny Toonen | Media-adviseur | 024 373 8505 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Restaurant La Provence | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Gamerschestraat 81
5301 AR
Zaltbommel
nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by